Såma AB, myymälä ja korjaamohalli, Uppsala

Vuonna 1970 perustettu Såma myy ja huoltaa metsänhoito- ja puutarhakoneita. Yritys palvelee yksityis- ja yritysasiakkaita, jotka tarvitsevat koneiden ja tarvikkeiden asennuksia ja koeajoja. Yrityksellä on laaja tarvikevalikoima ja varastossa yleisimmät varaosat.

Såma-projekti kattoi olemassa olevan korjaamohallin remontin ja lisäeristyksen sekä myymälätilan laajennuksen. Rakennuttajan toiveena oli uudenaikainen ja julkisivuiltaan minimalistinen rakennus sekä korkea ja tilava esittely- ja näyttelytila. Esittelyhalliin haluttiin myös suuret ikkunapinnat tien suuntaan.

Uudet PAROC Reface -elementit sopivat täydellisesti Såma-projektiin. Yritystoimintaa voitiin sujuvasti jatkaa remontin ja laajennustöiden aikana. Projekti toteutettiin talvella 2015–2016, ja se valmistui toukokuun 2016 lopussa.

TUOTTEET:
PAROC Reface, 100 mm (korjaamohalli)
PAROC AST L, 200 mm Advanced structural technology lambda (myymälän laajennus)

Såma sai huippumodernin ilmeen – herättää huomiota Boländernan alueella

Boländernan kaupunginosassa sijaitsee Uppsalan suurin yrityskeskittymä. Täällä ovat edustettuina monet tunnetut vähittäismyyntiliikkeet, kuten IKEA, Bauhaus, Biltema, Jula, Plantagen, Gigantti, Media Markt ja Beijer.

Såma sijaitsee Uppsalan vilkkaimmin liikennöityihin katuihin kuuluvan Bolandsgatanin varrella. Yrityksen hallin korjausrakennus- ja lisäeristystyöt sekä myymälän laajennustyöt aloitettiin syksyllä 2015. Vastaava urakoitsija oli paikallinen perheyritys AB Lindborg & Söner. Per Lindborg sai tehtäväkseen laatia Såman uudet piirustukset.

Suuret lasipinnat ja uusi julkisivu Reface-tuotteilla

AB Lindborg & Söner päätti käyttää projektissa paljon lasia. Tavoitteena oli tuoda Såman tuotteet selkeästi esille – myös etäämmältä.

Per Lindborg, AB Lindborg & Söner:
"Lasipinnat osoittavat kahteen suuntaan, aivan kuin laivan kölit, joten ne ovat antaneet rakennukselle omaleimaisen ilmeen. Oli itsestäänselvä ratkaisu raikastaa vanhan osan ilmettä – niin ulkonäöllisesti sopimaan yhteen uuden osan kanssa kuin energiataloudellisestikin. Tilaaja osti valmiin kokonaiskonseptin. Uusi PAROC Reface -tuote oli omiaan tähän projektiin. Meillä on pitkät perinteet yhteistyössä Parocin kanssa.

Kun saimme kyselen uusien korjausrakennuselementtien testaamisesta, vastasimme kyllä ja lopputuloksesta tuli erittäin hyvä. Ratkaisu sopii erinomaisesti vanhojen teollisuuskiinteistöjen uudistamiseen ja lisäeristämiseen", kertoo Per Lindborg.

Paroc on tyytyväinen uuteen tuotteeseen, joka teollisuusrakennusten lisäksi sopii hyvin liike-, toimisto-, varasto- ja liikuntakiinteistöihin.

Mikael Vestermark, Parocin aluepäällikkö kertoo Såma-projektista:
”Aiempi julkisivu oli TRP-peltiä sisä- ja ulkopuolelta. Rakennuksen seinät oli heikosti eristetty. Ikkunat, ovet ja portit olivat vanhoja. Esittelyhallissa oli pieni lasitettu alue, jonka koko ja korkeus eivät olleet riittävät.

Projektin tulos on onnistunut ja toimiva. Ilmaa läpäisevät korjausrakennuselementit antoivat rakennukselle huippumodernin ilmeen", Mikael Vestermark sanoo. 

Mika Seppänen, Paroc Panel System tuotepäällikkö:
”Reface-elementit kiinnitetään aiempien seinärakenteiden päälle, ja toimintaa voidaan jatkaa normaalisti remontin aikana. Parantunut energiatehokkuus ja alentuneet lämmityskustannukset lisäävät rakennuksen arvoa.”

Mikael Vestermark, Parocin aluepäällikkö antaa monia hyviä syitä Reface-tuotteen valinnalle:
”Asennus sujuu nopeasti. Lisärakentamisen yhteydessä olemassa oleva rakennus voidaan lisäeristää samannäköiseksi ja seinän ilmanvaihto voidaan hoitaa ilmanvaihtokanavien avulla. Tuote on myös ympäristötietoinen valinta, sillä se on valmistettu kivestä ja teräksestä, jotka voidaan uusiokäyttää. Reface-elementit ovat lisäksi palonkestäviä (useimmat palot saavat alkunsa ulkoseinistä).”

 

Ennen ja jälkeen PAROC Reface remontin

   
   
   
   
   
           

 

 

 

 

Projektitiedot

Kategoria Sandwichelementit
Vuosi 2016
Maa Sweden
Osoite Bolandsgatan 18
Kaupunki ja postinumero 751 03 Uppsala
Urakoitsija AB Lindborg & Söner