Lämpöä eristävä eristerappausjärjestelmä sopii erilaisiin kantaviin seiniin, kuten tiili-, harkko-, betoni-, puu- ja teräsrakenteisiin. Parocin rappausaluseristetarjonta on suunniteltu täyttämään seuraavat standardit ja vaatimukset:

 • ETAG 004: Rapatut ulkopuoliset lämmöneristysjärjestelmät
 • ETAG 014: Rapattujen ulkopuolisten lämmöneristysjärjestelmien muoviankkurit
 • EN 13500: Lämmöneristetuotteet rakentamiskäyttöön – Ulkopuolinen mineraalivillalämmöneristejärjestelmä (ETICS) – Näiden standardien ja vaatimusten perusteella kunkin järjestelmän omistaja voi hakea ETA-hyväksyntää.
 • Suomessa: Eriste- ja levyrappaus 2011 BY 57

Ohutrappaus

Energiaremontoitu rapattu ulkoseinä

PAROC renERGIA -energiaremonttielementti on puurunkoisten pientalojen julkisivuremontteihin tarkoitettu pienelementti. Elementti soveltuu 1-2 kerroksisiin rakennuksiin. Vakiokokoinen PAROC renERGIA -energiaremonttielementti koostuu ympäri pontatusta puulevystä ja siihen liimatusta kivivillaeristeestä. Eristemateriaalina on paloturvallinen kivivillalamelli, jolla hyvä alkaalikestävyys. Elementin pinta soveltuu erinomaisesti ohutrappauseristemenetelmien alustaksi. 

PAROC renERGIA on VTT:n tutkima kosteusturvallinen rakenneratkaisu, jossa eristetilassa sijaitseva tuuletuskanavisto mahdollistaa tuulettuvan eristerappauksen. PAROC renERGIA -energiaremonttiratkaisussa on paloturvallinen tehokkaasti lämpöä eristävä rakenne, jolla on myös hyvät ääneneristysominaisuudet. Tiiviit ponttisaumat mahdollistavat ilmatiiviyden parantamisen rakennuksen ulkopuolelta. PAROC renERGIA -elementit lisäävät rungon jäykkyyttä ja siten vahvistavat vanhaa rakennetta. Tästä on hyötyä esimerkiksi rakennusta korotettaessa.

PAROC renERGIA on kokonaisvaltainen julkisivun energiaremonttiratkaisu, johon kuuluvat niin asennustarvikkeet ja viimeistelytuotteet kuin niihin perustuvat käytännössä koetut malliratkaisut.

Lisätietoa PAROC renERGIA-energiaremonttiratkaisusta löydät erillisistä suunnittelu- ja asennusohjeista.

PAROC renERGIA-energiaremonttiratkaisulla on mahdollista muuttaa vanha pientalo lähes nollaenergiatasoiseksi käytettäessä sitä pientalojen energiaremontointiin kehitetyn renZERO-konseptin yhteydessä. Lisää tietoa renZERO-konseptista ja ratkaisuista löydät osoitteesta www.renzero.fi

renERGIA

Vanha rakenne:

 • Puurunkoinen seinä

Uusi rakenne:

 • PAROC renERGIA
  200 mm tai 300 mm
 • Pohjalaasti + muovipinnoitteinen, lasikuituvahvisteinen verkko
 • Tasoitekerros
 • Viimeistelykerros