Sisäkattoon on hyvä asentaa ääntä absorboivia materiaaleja, mutta myös palo- ja lämmöneristeitä. Koska sisäkatto on korkealla, pehmeät absorboivat kivivillalevyt ja lamellit ovat turvassa mekaanisilta vaurioilta ja parantavat tilojen akustiikkaa tehokkaasti. Näin voidaan samanaikaisesti luoda hyvä ääniympäristö ja parantaa rakenteiden paloturvallisuutta ja energiatehokkuutta.

Meillä on kattava valikoima lämmöneristeitä ja akustointiratkaisuja erilaisiin sisäkattoihin: akustointiratkaisut sisätiloihin ja lämmöneristysratkaisut kellarin kattoihin.

Kellaritilojen sisäkatto

Lämpimien rakennusten alapuolella olevien kellaritilojen, autohallien ja muiden kylmien tilojen eristämisellä voidaan helposti säästää energiaa ja parantaa asumismukavuutta. Kellaritilojen kattoeristeiden asennus on helppoa – myös jälkikäteen tehtynä. Samalla energiakustannukset pienenevät, ylempien kerrosten lattian lämpötila nousee, kerrosten välinen paloturvallisuus paranee ja kellaritilojen meluisuus vähenee.

Myös vanhojen rakennusten energiatehokkuutta voidaan parantaa samalla menetelmällä.

 

Sisäkaton eristys: maalattu pinta, liimakiinnitys

 

PAROC CGL 20 on kivivillalamelli, joka voidaan liimata suoraan kellaritilan sisäkattoon. Lamellieristekerros muodostaa sisäkattoon pinnan, joka voidaan viimeistellä maalaamalla.

Teräsbetonilaatoille, joiden paksuus on 120 mm, PAROC CGL 20 (60 mm) antaa 240 minuutin palonkestävyyden.

Eristelamellit myös absorboivat ääntä tehokkaasti:

  • 60 mm paksun PAROC CGL 20 -lamellin ääniabsorptiokerroin on αw=0,95 
  • 200 mm paksun PAROC CGL 20 -lamellin ääniabsorptiokerroin on αw=1,00
Kellarin katon eristys 
  • Kantava lattiarakenne: betonilaatta tai ontelolaatta
  • Lämmöneriste: PAROC CGL 20, joka on liimattu sisäkattoon liimanvalmistajan ohjeiden mukaisesti.
  • Viimeistele tuotteen pinta (ruisku)maalaamalla