Hygieeniset ratkaisut PAROC-sandwichelementeilläTiiviiden rakenteiden ja sileiden pintojen ansiosta PAROC-elementit soveltuvat elintarvike-, lääke- ja elektroniikkateollisuuden kohteisiin, joissa hygieniavaatimukset ovat poikkeuksellisen korkeat. Tyypillisiä käyttökohteita ovat elintarviketeollisuuden tuotantotilat, jakelukeskukset, viileävarastot ja myymälät.

PAROC®-elementit

PAROC smooth -elementtien pinnat ovat täysin sileitä. Seinien ja sisäkattojen sisäpintojen pinnoitteena käytetään polyesteria, joka on kestävä ja helppo puhdistaa. Valitse pinnoitteeksi vaaleansävyinen PVDF, jos hygieniavaatimukset ovat erittäin korkeat. Tarvittaessa elementin pintapelteinä voidaan käyttää myös ruostumatonta terästä.

Elintarvikehyväksytyt pinnat

Elintarvikkeiden käsittelyn, valmistuksen, pakkaamisen ja varastoinnin on oltava hygieenistä. Sileät pinnat ja tiiviit liitokset, joihin ei kerry likaa, on helppo pitää puhtaana. Lujuuden ansiosta PAROC-elementeillä päästään pitkiin jänneväleihin niin pysty- kuin vaaka-asennuksissakin. Jos rakennuksen suunnitellaan vielä ulkopuolinen runko, sisätilojen pinnat voidaan suunnitella täysin sileiksi ja yhtenäisiksi.

Puhdastilavaatimukset täyttävät detaljit

Puhdastiloissa on käytettävä erikoisratkaisuja. Paroc Panel System tarjoaa elintarviketeollisuuteen soveltuvia detaljeja, jotka helpottavat oikeiden teknisten ratkaisujen suunnittelua. Hygieniatiloissa kaikkien pintojen, kiinnikkeiden ja listojen on oltava ehdottoman tiiviitä ja sileitä. Näin pöly ja lika eivät pääse kertymään seiniin ja muihin pintoihin.   

 PAROC-elementtien kiinnittäminen lattiaan elintarviketeollisuudessa  Nurkka, PAROC-elementin kiinnitys, pystyasennus

PAROC-elementtien kiinnittäminen
lattiaan elintarviketeollisuudessa

Nurkka, PAROC-elementin
kiinnitys, pystyasennus

Vaivaton kunnossapito

Kokonaistaloudellisuus syntyy rakentamis- ja käyttökustannuksista. Kunnossapito, etenkin pintojen puhdistaminen on elintarviketeollisuudessa tärkeää. PAROC-elementtien pinnat ovat sileitä ja ponttirakenteet vesi- ja ilmatiiviitä, joten lika ei pääse kertymään niihin. Näin seinä- ja sisäkattorakenteet on helppo pitää puhtaina.