Perusratkaisut PAROC-sandwichelementeilläPerusratkaisut soveltuvat ulkoseiniin, joissa pääpaino on toimivuudessa sekä rationaalisuudessa ja kustannustehokkuus on esteettisyyttä tärkeämpää. Tyypillisiä kohteita ovat teollisuusrakennukset ja urheilukeskukset. Järjestelmä kattaa myös lujat ja palamattomat väliseinät ja sisäkatot, joilla ei ole korkeita palonkesto-, hygienia- tai akustointivaatimuksia.

PAROC®-elementit

Elementin käyttövalmiiden pintojen ansiosta rakennus saadaan nopeasti käyttöön. Vakiopinnoitteita ovat PVDF ja mattapintainen PVDF ulkokäyttöön ja polyesteri sisätiloihin. PAROC-elementit on luokiteltu palamattomiksi Euroluokkaan A2-s1,d0. Palamattomat materiaalit eivät lisää rakennuksen palokuormaa, joten paloriski pienenee. Lisäksi palamattomien PAROC-elementtien käyttö voi alentaa vakuutusmaksuja.

Tiiviys

Elementtisaumat ovat ilma- ja vesitiiviitä. Jos elementtiponttiin on asennettu tehtaalla tiiviste, se käännetään aina lämmintä tilaa kohti. Elementin ydin hylkii vettä eikä se ime kosteutta kapillaarisesti.
Ilma- ja vesitiiviys on tärkeää erityisesti korkeissa rakennuksissa. Jos julkisivu on korkea tai elementit asennetaan pystyyn, tiiviste on asennettava elementin sisä- ja ulkoponttiin. Elementteihin suunnitellut ikkuna- ja oviaukot sekä muut tarvittavat läpiviennit on tiivistettävä huolellisesti.  

Elementtien kiinnitys

Elementit kiinnitetään tavallisesti läpimenevillä kiinnikkeillä, mutta pystyasennetuissa väliseinissä kiinnitykseen käytetään profiileja. Sisäkatoissa PAROC-elementit ripustetaan yleensä kantaviin rakenteisiin kiinnitetyillä hattuprofiileilla ja ankkuripulteilla. Elementit ruuvataan kiinni hattuprofiileihin. Elementtien yläpinnat on kiinnitettävä toisiinsa teräslevyillä. Kiinniketyypit ja -määrät mitoitetaan Suunnitteluohjeen ja detaljikuvien mukaisesti. 

Yksinkertaiset detaljit

Perusratkaisujen kustannukset pysyvät kurissa yksinkertaisilla detaljeilla, joissa mm. kiinnikkeet voivat jäädä näkyviin jäävät näkyviin ja listat kiinnitetään niiteillä.

Päätyräystäs vaaka- tai pystyasennuksessa PAROC-elementtien kiinnitys teräsrunkoon vaaka-asennuksessa
Päätyräystäs vaaka- tai
pystyasennuksessa

PAROC-elementtien kiinnitys
teräsrunkoon vaaka-asennuksessa

PAROC-elementtien kiinnitys sokkeliin U-profiililla vaaka-asennuksessa Nurkka, PAROC-elementtien kiinnitys teräsrunkoon vaaka- tai pystyasennuksessa

PAROC-elementtien kiinnitys sokkeliin
U-profiililla vaaka-asennuksessa

Nurkka, PAROC-elementtien kiinnitys
teräsrunkoon vaaka- tai pystyasennuksessa

PAROC-elementin kiinnitys hattuprofiililla Ikkunan asentaminen vaaka-asennuksessa
PAROC-elementin kiinnitys
hattuprofiililla

Ikkunan asentaminen
vaaka-asennuksessa