Rakennusten suljetut ja usein piilossa olevat tilat muodostavat valmiit reitit savulle ja liekin leviämiselle, erityisesti jos ne sijaitsevat muiden tilojen yläpuolella rakennuksessa, esimerkiksi yläpohjissa, ullakoissa tai julkisivujen tuuletusraoissa. Koska leviäminen tapahtuu piilossa, se on vaarallisempi kuin näkyvä palo rakennuksen verhouksessa.

Määräyksiä tämän haitan vähentämiseksi on otettu käyttöön, mm. katkaisemalla rakenteellisesti ontelotilat, joista tuli voisi kulkea ja jakamalla isommat tilat palokatkoilla osiin. Parempi ratkaisu on käyttää palamattomia materiaaleja.

Ontelopalojen estäminen omakoti-ja rivitaloissa 

Ikkunat särkyvät usein palon alkuvaiheessa. Näin ollen liekit voivat helposti levitä ullakkoon räystäiden kautta, ja seurauksena on tuhoisa ullakkopalo. Tätä riskiä voidaan vähentää huomattavasti seuraavalla rakenteella:

 Fire-protection-of-eaves-FI

Asuntopalot alkavat melkein aina rakennuksen sisäpuolelta tai terassilla olevasta grillistä, tulisijasta tai kynttilästä. Kaikissa näissä tapauksissa talon räystäsrakenne on altistunut tulelle. Tulipalon alkuvaiheissa ikkunat särkyvät kuumuudesta ja liekit leviävät räystäiden alapuolelta ullakolle.

Terassipalossa liekit yleensä kiipeävät puuseinää pitkin ullakolle. Ullakkoalueen ontelopalo on aina hyvin tuhoisa, koska palo leviää talon koko kattoalueelle. Lämpötila on korkea, kaikki palaa ja kaikki ympäröivät rakennukset ovat myös vaarassa syttyä tuleen. Hyvä tapa estää tuhoisa ontelopalo on tehdä sellainen räystäsrakenne, joka hidastaa palon leviämistä ullakolle ja siten antaa lisää pelastusaikaa.

Jäykkä kivivilla, esimerkiksi PAROC WAS 25t estää tehokkaasti palon leviämistä ullakolle räystäiden kautta. Kivivillalevyjen saumat on asennettava tiiviisti seinärakennetta vasten. Kivivilla estää yllä olevien puurakenteiden kuumenemista ja tuleen syttymistä. Eristys ei menetä muotoaan kuumuudessa; tällöin ei myöskään muodostu rakoja palosuojaan. Aluslevy ohjaa liekit ulospäin räystäiden alta.