Asennusohje PARAFON Expanded Metal Cassette

PARAFON SM -kasetti on kapseloitu akustiikkalevy vaativiin kohteisiin ja olosuhteisiin. Levy koostuu kuumasinkitystä metalliverkosta, jonka sisällä on palamattomasta kivivillasta valmistettu PARAFON Buller -akustiikkalevy. Tuotteen paloluokitus on A1 (EN 13501-1). 

Näiden ohjeiden avulla työympäristö pysyy hyvänä.SkyddsutrustningIhoärsytystä voi vähentää käyttämällä suojavarusteita. Pidä työvaatteet erillään muista vaatteista.

 

 

 

Glasögon

Käytä suojalaseja, jos silmäsi ovat pölylle herkät. Tämä on erityisen tärkeää, kun käsittelet eristeitä pään yläpuolella. Jos käytät piilolaseja, käytä aina tiiviisti istuvia suojalaseja.

Käytä hengityksensuojainta ja P2-luokan pölysuodatinta, jos asennuksessa syntyy merkittävästi pölyä (kuten esim. puhallusvillan asennuksessa).

 

Ventilation

Hyvä tuuletus on hyvä keino pitää työpaikan pölypitoisuus alhaisena. 

 

 

 

Avfallshantering

Siivouksessa on vältettävä pölyn leviämistä. Jätevillan keräämiseen tarkoitettujen välineiden ja varusteiden tulee olla helposti käytettävissä. Pyri käsittelemään jätemateriaali aina heti. Se helpottaa siivoamista eikä materiaalia tarvitse siirrellä turhaan.

 

 

Rengöring

Tilat, joissa mineraalivillaa käsitellään, tulee siivota usein, mieluiten joka päivä. Ensisijaisesti siivoamiseen käytetään pölynimuria. Lakaisu tai paineilmapuhallus sopivat tähän tehtävään hyvin huonosti, sillä ne nostavat pölyn ilmaan ja levittävät sitä.

 

 

 

Dusch

Pese tarvittaessa koko keho työpäivän päätteeksi ja vaihda kaikki vaatteet.

 

 


PARAFON-akustiikkalevyt toimitetaan aaltopahvikartongista valmistetuissa pakkauksissa, joita tulee käsitellä varovasti. Pakkaukset on säilytettävä ja/tai varastoitava kuivassa ja puhtaassa sisätilassa. Jos pakkaukset on varastoitava ulkona, niiden likaantuminen, kastuminen ja vahingoittuminen on estettävä peittämällä ne hyvin. Jos kaikkia akustiikkalevyjä ei käytetä, avatut pakkaukset on suljettava. PARAFON-akustiikkalevyjen asennuksessa ja käsittelyssä on käytettävä puhtaita, valkoisia käsineitä. Likaantunut akustiikkalevy on puhdistettava välittömästi. Kuivan lian voi poistaa pyyhekumilla tai kuivalla pesusienellä.      

ASENNUS PYSTYYN

Tarvikkeet:

  • Lattialista
  • Ylälista
  • Hattulista
  • U-lista
  • PARAFON Buller
  • Kannatinlista 

 

  

Kasetit voidaan asentaa yhteen tai useampaan riviin korkeussuunnassa. Lattialistat on sijoitettava aina 0,2 – 0,5 m lattiasta siivoamisen helpottamiseksi ja vauriovaaran vähentämiseksi. Kasettien tilalla voi käyttää PARAFON Buller -levyjä paikoissa, joissa vaurioituminen ei ole ongelma. Pystysaumat voidaan peittää ulkonäkösyistä kannatinlistalla.

 


 

 

ASENNUS VAAKASUORAAN

Tarvikkeet:

  • Lattialista
  • Hattulista
  • U-lista

 

Kasetit asennetaan vaakasuoriksi riveiksi. Lattialistat asennetaan ensin, ja ne on sijoitettava aina 0,2 – 0,5 m lattiasta siivoamisen helpottamiseksi ja vauriovaaran vähentämiseksi. 

Asenna vaakasuorat hattulistat löyhästi paikoilleen, c/c 1816 mm. Sijoita kasetit hattulistojen väliin ja kiristä liitokset. Asenna  lopuksi u-listat reunoihin