Loivan katon asennusohjeet

Käsittely, säilytys ja pakkaus

Levyt toimitetaan kertakäyttöisillä puisilla lavoilla tai Ergolavalla (kivivillatuet)muovilla suojattuna. Siirrot tehdään trukilla ja nostot erityisellä nostohaarukalla tai nostoliinoilla. Pakkausmateriaali on kiristemuovikalvoa, jonka ansiosta eristeitä voidaan säilyttää lyhytaikaisesti peittämättä. Avatut pakkaukset on suojattava kastumiselta ja tuulen varalta.

Sijoitus katolla

Kattoeristelavat painavat jopa 500-600 kg, joten ne on sijoitettava katolle niin, ettei alusrakenne vahingoitu ja ettei lavoja tarvitse siirrellä. Materiaalien säilytystä jo eristetyillä katoilla on vältettävä.

Eristäminen

Asentaminen on suoritettava huolellisesti eikä levyjen ja liittymäpintojen väliin saa jäädä rakoja. Neljän kulman kohtaamista tulee välttää. Saumat limitetään eristekerrosten välissä. Kaksikerroksista eristystä asennettaessa levykerrokset tulee asentaa välittömästi toistensa jälkeen. Ergolavan villatuet käytetään eristeenä urittamattomassa kerroksessa.

Flat roof installation
Vedeneriste asennetaan välittömästi tai eristetty alue suojataan työvuoron päättyessä tilapäisesti. Kattorakenteen vähäinen työnaikainen kosteus kuivuu nopeasti eristeiden avoimen rakenteen johdosta. Uritetulla eristerakenteella voidaan rakenteen kuivuminen varmistaa ja nopeuttaa.    Flat roof installation

Eristelevyjä voidaan siirtää katolla kumipyöräkärryillä. Yksi mies pystyy normaalisti yksin nostamaan ja kantamaan levyjä. Eristeet leikataan joko veitsellä suoraa reunaa vasten tai käsisahalla.

Kaikki vesi, lumi tai jätteet on poistettava kantavasta rakenteesta ennen höyrysulun tai eristelevyjen asennusta. Kantavan rakenteen pitää olla sileä ja tasainen.

Kulkua eristekerroksen päällä on rajoitettava asennuksen aikana. Jos alueella liikutaan paljon, kannattaa rakentaa kulkusillat, joko pysyvästi tai asennuksen ajaksi.

Mekaaniset kiinnikkeet

Tuulen aiheuttaman imukuorman sekä muiden rakenteessa vaikuttavien voimien johdosta lämmöneristyslevyt ja vedeneristys kiinnitetään suunnittelijan ohjeen mukaan mekaanisilla kiinnikkeillä alusrakenteeseen. Lämmöneristeet kiinnitetään tarvittaessa erillisillä kiinnikkeillä, jotta eristeet eivät liikkuisi työvaiheessa. Kiinnikkeiden on oltava vaatimusten mukaisesti korroosion kestäviä sekä niissä on oltava eristyksen painuman edellyttämä joustovara.  Flat roof installation