Suunnittelijoille - Tekniset Eristeet

Designers

Nämä sivut auttavat teknisten eristeiden suunnittelussa. Olemme keräänneet tietoa, joka auttaa työskentelemään tuotteidemme kanssa helpommin.

Taloteknisten järjestelmien paloturvallisuuden suunnittelu

Rakennusten paloturvallisuusasetuksen 848/2017 mukaisesti suunnittelijan on huolehdittava, että rakennus käyttötarkoituksensa mukaisesti täyttää paloturvallisuudelle asetetut olennaiset tekniset vaatimukset. Taloteknisten järjestelmien osalta vaatimusten täyttyminen tulee osoittaa EN-standardien mukaisilla palokokeilla ja luokitteluilla.

Ilmakanavia koskeva palokoemenetelmä perustuu stardardiin EN 1366-1 ja niiden palonkestävyys luokitellaan standardin EN 13501-3 mukaisesti. PAROC Hvac Fire ilmakanavien paloeristysratkaisut on testattu ja sertifioitu voimassa olevien standardien ja vaatimusten mukaisesti. 

Tarjoamme useita työkaluja helpottamaan suunnittelutyötä. Autamme mielellämme, mikäli tarvitset apua niiden käytössä tai kaipaat lisätietoja. 

Sisältö on estetty

Nähdäksesi tämän sisällön, sinun täytyy hyväksyä evästeet (cookies).

Laskurit

Laskentatyökaluilla voit määrittää eristemateriaalien tarpeen tai suunnitella toimivia eristysratkaisuja eri kohteisiin.
calculus image
HVAC fire calculator image

PAROC® Calculus

PAROC Calculus maksuton, helppokäyttöinen teknisten eristeiden mitoitusohjelma, joka toimii kaikilla laitteilla. Calculuksella voit suunnitella energiatehokkaita ja taloudellisia eristysratkaisuja talotekniikan, prosessiteollisuuden sekä laivateollisuuden eristyskohteisiin. Ohjelma perustuu standardin SFS-EN ISO 12241 kaavoihin.
 
PAROC Calculukseen rekisteröityminen tarjoaa hyviä lisätoiminnallisuuksia; voit luoda projekteja ja omia räätälöityjä tuotteita. Tämän ohjelmaversion käyttö vaatii tietosuojakäytäntömme hyväksymistä. Rekisteröitymislomake on englanninkielinen.
 

PAROC Hvac Fire Calculator

PAROC Hvac Fire -laskurista löytyvät voimassa olevat paloeristysratkaisut pyöreille ja suorakaidekanaville.

Laskurissa valitaan eristettävän kanavan muoto ja vaadittava paloluokka sekä annetaan kanavan mitat. Laskuri antaa vaihtoehdot käytettäville tuotteille ja kertoo eristeen materiaalimenekin sekä eristyksen painon.