75 vuotta tietotaitoa

Paroc's mission and values

Kiven ainutlaatuiset ominaisuudet ja vaativat pohjoiset sääolosuhteet ovat jo 75 vuoden ajan innoittaneet Parocia kehittämään innovatiivisia eristeratkaisuja.

Juhlavuonna on aika olla ylpeä saavutetusta. Olemme kuitenkin kääntäneet katseemme jo tulevaan. Haluamme hyödyntää tietoamme innovatiivisista eristeratkaisuista, jotka edistävät kestävää kehitystä.

Paroc 75 years-anniversary

 

Ensimmäiset kivivillaeristeet esiteltiin Ruotsissa 75 vuotta sitten. Jo silloin osasimme ennakoida tulevaa: kivivillasta valmistetut eristeet ovat hyväksi sekä ympäristölle että ostajan kukkarolle.
Asiantuntemus on aina ollut toimintamme kivijalka. Asiantuntemus on tuottanut monia innovaatioita, kuten vuonna 1948 Euroopan ensimmäiset pysyvästi muotonsa säilyttävät rakennuseristeet. 1950-luvulla käynnistimme teknisten eristeiden tuotannon; valikoima sisälsi putkistojen palo- ja lämmöneristeitä. 1960-luvulla tulivat eristeet, jotka pitivät kosteuden poissa talojen perustuksista, rautateiltä ja maanteiltä. 1980-luvulla esiteltiin Parocin sandwichelementit, joissa oli teräsverhous ja kivivillaydin ja jotka olivat valmiita asennettaviksi julkisivuihin ja sisäkattoihin.

Lämpö- ja paloeristyskykynsä lisäksi kivivillalla on myös muita, vielä arvokkaampia ominaisuuksia. Olemme hyödyntäneet näitä ominaisuuksia esimerkiksi äänen absorbointituotteissa, jotka on kehitetty parantamaan tilojen akustiikkaa.
Parocin historia ja nykyisyys 

 

Paroc 60 years-anniversaryKivivillaeristeiden tuotanto ja myynti alkoi Suomessa vuonna 1952. Rakennuseristetuotantona alkanutta toimintaa laajennettiin vuonna 1957 ensimmäisten teknisten eristeiden julkaisulla. Mukana oli eristekappaleita putkistojen palo- ja lämmöneristykseen. Tuotteiden nyt jo tutuiksi käyneet puna-valkoraidalliset pakkaukset otettiin käyttöön 1970-luvulla. Paroc Panel System, PAROC®-sandwichelementtien valmistaja, aloitti toimintansa 1980-luvulla. Kivivillaytimisiä sandwichelementtejä käytetään monenlaisissa sovelluksissa, kuten ulko- ja väliseinissä ja sisäkatoissa. Erinomaisen palo- ja lämmöneristävyytensä lisäksi PAROC®-kivivillalla on myös hyvät äänenvaimennusominaisuudet. Nämä ominaisuudet pääsevät käyttöön muun muassa PARAFON®-akustiikkatuotteissa.

Parocin historia ja nykyisyys

Tuotteet ovat luonnollisesti olennaisin osa Parocin toimintaa. Emme kuitenkaan halua pitää vuosien aikana kerättyä laajaa asiantuntemustamme vain itsellämme – päinvastoin. Pyrimme jatkuvasti jakamaan asiantuntemustamme muille, suosittelemaan parhaita ratkaisuja ja aktiivisesti kehittämään rakennusalaa.

1990-luvulla esittelimme matalaenergiarakentamisen konseptin. 2000-luvulla se sai seurakseen passiivitalomäärittelyn ja -sertifikaatin. Uusin saavutuksemme on teollisiin rakennuselementteihin perustuva rakennusten remontointijärjestelmä. Järjestelmää tutkitaan ja kehitetään parhaillaan Innova-projektissa. Haluamme myös aktiivisesti edistää kiinteistöautomaation ja prosessiteollisuuden energiatehokkuutta.