Jotkut asiat on hyvä pitää erillään

Vietämme yli 80 % ajasta sisätiloissa. Suomen kaunis ja luminen talvi on mukavaa katseltavaa oman hyvin eristetyn kodin ikkunasta. Helteinen kesä on taas miellyttävämpi viettää ulkona kuin omassa makuuhuoneessa. Huolellinen eristys tekee talosta talveksi vedottoman ja lämpimän jokaisesta nurkastaan. Tehokas ja hallittu ilmanvaihto, ilmatiivis rakenne ja pienipäästöiset rakennusmateriaalit pitävät myös sisäilman aina puhtaana ja raikkaana kesähelteilläkin.

Tarve rakenteiden tehokkaalle ääneneristävyydelle on yleistynyt

Sound
Jokainen huonosti eristetyssä kerrostalossa asunut tietää, kuinka häiritsevää voi olla naapureiden äänekäs keskustelu, yölliset juhlat tai kenkien kopina porraskäytävässä. Naapurisuhteiden lisäksi uhattuna on oma asumismukavuus puhumattakaan kunnon yöunista. Onneksi asia on ratkaistavissa. Porrashuoneiden äänenvaimennusta voidaan parantaa jo muutamalla helposti asennettavalla akustiikkalevyllä.

Se mikä toiselle on musiikkia, on toiselle melua.

Kotiteatterit ja musiikkihuoneet ovat yleistyneet, myös vanhoissa rivi- ja kerrostaloissa. Kun naapuriasunnosta tai - huoneesta tulevien äänien tai omien äänien häiritsevä siirtyminen naapuritiloihin halutaan estää, tarvitaan normaalia tehokkaampi ääneneristys sekä asunnon sisäisten tilojen että naapuriasunnon välille. Parocin akustiikkaeristeitä sopivat myös asunnon sisutukseen, sillä saat ne sellaisena kuin haluat, jopa valokuvallasi painettuna. Parocin äänieristeet ovat myös paloturvallisia.

Lue lisää äänieristyksestä: 
http://www.paroc.fi/ratkaisut-tuotteet/ratkaisut/aani 
http://www.paroc.fi/knowhow/aani  

Onhan paloturvallisuutesi kunnossa?

Fire
Paloturvallisuudessa tärkeintä on sinun ja perheesi turvallisuus. Palovaroitin on näkyvin osa turvallisuutta, mutta rakennusmateriaalin valinta vaikuttaa olennaisesti paloturvallisuuteen. Riskejä voi pienentää, kun käytetään palamattomia materiaaleja ja niiden ammattitaitoisia asentajia.

Tulipaloista on kerätty tietoja, ja niiden mukaan eniten vaaraa ihmisille aiheutuu savusta ja myrkyllisistä kaasuista. Niihin voi kuolla paljon ennen kuin lämpötila nousee korkeaksi tai tuli alkaa liekehtiä. Ihmisten turvallisuuden kannalta tärkeintä suunnittelussa on se, että varmistetaan nopea pelastautuminen tulipalon sattuessa.

Palamattomat materiaalit eivät edistä paloa, joten ihmisillä on enemmän aikaa pelastautua. Myös materiaalien savuntuotto on otettava huomioon: myrkylliset kaasut ja huono näkyvyys voivat tappaa jo ennen paloa. Palamattomat tuotteet, kuten Parocin kivivillasta valmistetut tuotteet, eivät muodosta myrkyllisiä kaasua tai savua.

Kansallisissa rakennusmääräyksissä tulee myös huomioida tuotteiden paloluokitus lopullisessa käyttökohteessaan korjausrakentamisen osalta. Kaikkien eristemateriaalikerrosten tulisi olla yhtä turvallisia kuin lopullisen ratkaisun. Jos haluat olla varma asunnossasi käytetyistä palamattomista eristemateriaaleista, ota yhteys jälleenmyyjämme ja mittatilaa itsellesi eristyksellinen mielenrauha.

Paloturvallisuudesta ja sen parantamisesta lisää: 
http://www.paroc.fi/ratkaisut-tuotteet/ratkaisut/palo  
http://www.paroc.fi/knowhow/palo  

Energiaviisas koti on sinun etusi

Energy efficiency
Energiatehokkaan talon rakentamiseen ei tarvita uutta tekniikkaa, erikoisvälineitä tai erityisiä materiaaleja. Jopa passiivirakennuksia voidaan rakentaa tavallisilla menetelmillä. Tämä pätee sekä uusiin rakennuksiin että korjausrakentamiseen.

Vanhoissa rakennuksissa pyritään lisäämään kunkin rakennuksen osan energiatehokkuutta silloin, kun kyseisen osan remontointi tulee ajankohtaiseksi. Talon energiatehokkuuden nostaminen passiivitalon tasolle vaatii vain 5–10 %:n lisäinvestoinnin, mutta säästöä syntyy jo lämmitysjärjestelmien vähentämisestä tai jättämisestä kokonaan pois.

Energiaviisas rakennus alkaa maksaa itseään takaisin ensimmäisestä päivästä lähtien ja säästää lämmityskustannuksissa vähintään 75 % vuodessa ja jälleenmyyntihinta voi olla 30 % suurempi kuin vastaavan tavallisen rakennuksen.

Keskimääräinen kotitalous tuottaa vuosittain noin 6 000 kg hiilidioksidipäästöjä. Jos sama perhe asuu passiivitalossa, vuosittaiset hiilidioksidipäästöt ovat vain 2 100 kg. Passiivitaloa tarvitsee korjata ja huoltaa muita taloja vähemmän, koska erillistä lämmitysjärjestelmää ei tarvita. Talossa tarvitaan myös vähemmän teknisiä laitteita, mikä vähentää energiankulutusta entisestään.

Laske kuin paljon voit pienentää energialaskuasi eristystä lisäämällä:
http://www.paroc.com/SPPS/Finland/BI_attachments/Lisaeristyslaskuri/lisaeristyslaskuri.html

Luonnonmukaisista, kestävistä ja palamattomista raaka-aineista valmistettu kivivilla on ainutlaatuinen materiaali, sillä se

  • auttaa säästämään energiaa
  • vähentää ympäristön saastumista
  • eristää ääntä
  • vähentää tulipalovaaraa
  • suojaa henkeä ja omaisuutta tulipalossa.