Paroc Cortex one

Tuulettuvan seinän lämmöneristeen pitää suojata ulkopuoliselta kosteudelta, tuulelta ja ääneltä sekä olla erittäin palonkestävää. Lisäksi eristeen tulisi johtaa sisältä tuleva kosteus ulos. Varsinkin kylmässä ilmanalassa eristeen tulisi myös minimoida tai kokonaan estää seinärakenteen läpi ulottuvat kylmäsillat, joita erilaiset komponentit (kuten betoni­-, teräs­- ja puurungot) voivat synnyttää.

PAROC Cortex Onessa yhdistyvät perinteinen pehmeä kivivillaeriste ja erillinen tuulensuojakankaalla pinnoitettu kivivillalevy eli tuulensuojalevy yhdeksi yhtenäiseksi tuotteeksi.

Lämmöneristelevy on päällystetty palamattomalla tuulta ja sadetta pitävällä Cortex-­pinnoitteella, jolloin saadaan yhtenäinen sekä lämpöä, tuulta, ääntä että paloa eristävä tuote.
Cortex One soveltuu käytettäväksi betonielementtirakennusten tuuletettuihin julkisivuihin. Tuote sallii vesihöyryn poistumisen raken­nuksesta ja se ylittää P1­- ja P2-­luokan rakennusten paloturvallisuusvaateet kuulumalla paloluokkaan A2­s1, d0.

Tuotteen lambdaD on 0,033 W/mK   ja esimerkiksi 180 millimetrin paksuisella Cortex One eristeellä ja 150 millimetrin paksuisella kantavalla teräsbetoni­rungolla päästään U-­arvoon 0,17 W/m2K.

Tuote voidaan asentaa jo elementtitehtaalla elementtien pintaan ja näin säästytään työmaalla monelta työvaiheelta. Tämä mahdollistaa myös sen, että rakennukseen saadaan lämpö päälle nopeammin elementtien asennuksen jälkeen kuin vanhalla tekniikalla, jossa eristäminen tehdään vasta työmaalla.

Cortex Onen käytön etuja perinteiseen työmaalla tapahtuvaan eristämiseen verrattuna:

  • Vaikka runko ei ole vielä kokonaisuudessaan pystyssä, on lämmöneristys jo valmiina
  • Ikkunoiden asennuksen jälkeen voidaan laittaa lämpö päälle
  • Cortex One suojaa koko muun rakenteen kastumiselta
  • Työmaa-­aika lyhenee
  • Useampi elementti voidaan kuljettaa kerralla työmaalle.
  Betonirunko, eristäminen yhdellä eristekerroksella
Eristysratkaisu ja U-arvo (RakMK D3, viitearvo: 0,17 W/m²K)
PAROC Cortex One  mm 120 180 205
U-arvo  0,17 W/m²K) 0,25 0,17 0,15

 

Tiiliverhottu betoni

Ventilated facade, massive 2
  • Kantava rakenne: betonia, harkkoa, tiiltä tai muuta kivipohjaista materiaalia
  • PAROC Cortex One (P1- ja P2-paloluokan rakennuksiin)
  • Tuuletusväli ≥ 30 mm
  • Tiilimuuraus tiilisitein