PAROC Natura Lana tulevaisuuden rakentajille

PAROC® Natura Lana – ensimmäinen hiilineutraali kivivillaeristeemme

PAROC Natura Lana on ensimmäinen hiilineutraali kivivillaeristeemme. PAROC Natura Lana on energiatehokas (lambda-arvo 0,036 W/mK), palamaton lämmöneriste vähähiilisen rakentamisen useisiin eri käyttökohteisiin, esimerkiksi seiniin ja yläpohjiin. Se sopii hyvin väliseinien ääneneristämiseen kivivillan tiheän kuiturakenteen ansiosta. PAROC Natura Lana ei sisällä vaarallisia aineita ja sillä on rakennusmateriaalien vähäpäästöisin M1-luokitus.

Hyvän lämmöneristyskyvyn lisäksi PAROC Natura Lanassa yhdistyvät kaikki kivivillan tutut edut; erinomainen palo- ja kosteusturvallisuus sekä huippuluokan äänenvaimennusominaisuudet. Levy on helppo ja nopea asentaa runkotolppien väliin, koska se säilyttää muotonsa ja pysyy paikallaan ilman lisätukea. Natura Lana on täydellinen valinta, kun haluat pienentää rakennuksesi hiilijalanjälkeä.

Sisältö on estetty

Nähdäksesi tämän sisällön, sinun täytyy hyväksyä evästeet (cookies).

Parocin hiilineutraali Natura Lana -eriste kehitettiin Suomessa

PAROC Natura Lana Petri ja Marco

Hiilineutraali – mitä se tarkoittaa?

PAROC Natura Lana valmistetaan Paraisten tehtaallamme käyttäen vähähiilistä sulatusteknologiaa* ja vihreää sähköä, mikä vähentää sulatuksen hiilidioksidipäästöjä noin 80 prosenttia perinteiseen kupoliuuniteknologiaan verrattuna. Maksimoimalla tuotannossa kierrätetyn kivivillan osuuden pystymme vähentämään neitseellisen raaka-aineen määrää. Tuloksena on tuote, jonka hiilijalanjälki on erittäin pieni:
 

  • PAROC Natura Lanan GWP-arvo tuotevaiheessa (A1-A3) on 0,59 kg CO2ekv/m2 (R=1)
  • PAROC Natura Lanan GWP-arvo koko elinkaaren aikana (A1-D) on 0,72 kg CO2ekv/m2 (R=1)

 
PAROC Natura Lanan koko elinkaaren aikana synnyttämät kasvihuonekaasupäästöt 0,72 kg CO2ekv/m2 (R=1) kompensoidaan Gold Standard -sertifioitujen Gyapa-keitinprojektin ja Delhin metrohankkeen kautta. Näin toimimalla voimme tarjota sinulle ensimmäisen hiilineutraalin tuotteemme. PAROC® Natura Lanan hiilineutraalius on SCS-sertifiointijärjestelmän todentama, josta osoituksena on sertifikaatti.

* Vuodesta 1986

SCS-sertifioitu

SCS-sertifioitu

PAROC Natura Lana

PAROC Natura Lana

PAROC Natura Lana

Paroc Natura Lana esite

PAROC Natura Lana saatavilla K-Raudoista

K-Rauta

Ota yhteyttä

PAROC Natura Lana -kompensaatio käytetään Gold Standard -sertifioidun Gyapa-liesiprojektiin ja Delhin metrohankkeen tukemiseen. Ilmastonmuutoksen torjunnan lisäksi jokaisella Gold Standard -sertifioidulla hankkeella tuetaan kestävää kehitystä ja parannetaan ilmastoa sekä edistetään samalla paikallisyhteisöjen terveyttä ja hyvinvointia.

Gold Standard -sertifioitu Gyapa-keitinprojekti

Lähes kolme miljardia kehitysmaissa asuvaa ihmistä valmistaa ruokaa ja lämmittää kotejaan perinteisillä keittoliesillä tai avotulella. Global Burden of Disease Study 2010 -tutkimuksessa arvioitiin, että tästä aiheutuvan savualtistuksen vuoksi kuolee ennenaikaisesti neljä miljoonaa ihmistä vuosittain. Kyseessä onkin viidenneksi pahin sairastumisen riskitekijä kehitysmaissa, ja eniten siitä kärsivät naiset ja lapset.

Tämä ClimateCaren ja Relief Internationalin kumppanuushanke tuo ghanalaisten perheiden saataville Gyapan, eristetyn ja tehokkaan keittimen. Gyapa-keitin kypsentää ruoan nopeammin, käyttää 50–60 prosenttia vähemmän polttoainetta ja tuottaa vähemmän savua ja hiilidioksidipäästöjä. Altistuminen myrkyllisille savukaasuille vähenee, ja tällä on terveyttä edistäviä vaikutuksia.


Gold Standard -sertifioitu Gyapa-keitinprojekti

Delhin metrohanke

Tämän hankkeen perustana on se, että metrolla matkustavien ihmisten hiilijalanjälki on paljon pienempi kuin muita liikennemuotoja, esim. yksityisautoilua saman pituisella matkalla käyttävien. Muut liikennemuodot ovat polttoainetaloudellisesti tehottomampia ja sen lisäksi saastuttavampia.

Hankkeessa toteutetaan energiatehokkuustoimenpiteitä tietyillä Delhin metroasemilla Intiassa. Hanke edistää myös kestävää kehitystä ja parantaa maan hyvinvointia ympäristöllisten ja sosioekonomisten hyötyjen kautta.

Hankkeessa metro täydentää muita liikennemuotoja ja korvaa osittain tavanomaisilla tai perinteisillä liikennevälineillä tehtyjä matkoja. Metro on tehokkaampi, nopeampi, turvallisempi ja luotettavampi liikenneväline. Päästövähennyksiä saadaan vähentämällä kasvihuonekaasupäästöjä matkustajakilometriä kohden verrattuna muiden liikennemuotojen käyttöön. 
Fight climate change by compensation to Guyapa cookstove