Talo Sensu

Talo Sensussa yhdistyvät japanilainen estetiikka ja skandinaavinen selkeys. Japanin sana ´sensu´ merkitsee kokoontaittuvaa viuhkaa, joka pitää käyttäjänsä viileänä kesäkuumalla. Se tarkoittaa myös tunnetta ja aisteja. Talo Sensu on yksi Lohjalla kesällä 2021 järjestettävien Asuntomessujen kohteista. Paroc on Talo Sensun päänäytteilleasettaja.

Talon kantavat rakenteet tehdään kaikki betonielementeistä. Välipohja ja yläpohja tehdään ontelolaatoista, julkisivuissa puolestaan käytetään luonnonkiveä ja lämpökäsiteltyä puuta. Osa katoista on viherkattona ja osa valkoista, viileänä pysyvää Alkorplan PVC -katetta. Eristeiksi valittiin Parocin kivivilla, jota käytetään talossa mm. kaikissa seinissä, kattoeristeenä, saunan eristeenä sekä talotekniikan eristyksissä. 

"Halusimme rakentaa talon kestävistä, turvallisista ja terveellisistä materiaaleista. Kivivilla ei ime kosteutta, ja kosteus pääsee vapaasti kulkemaan materiaalissa. Kivivilla ei homehdu ja on erittäin paloturvallinen materiaali”, Tomi toteaa.

Rakentajaperhe

Talo Sensua rakentaa nelihenkinen perhe; luokanopettajana toimiva Saara, yrittäjänä kattoalan yrityksessä toimiva Tomi sekä heidän kaksi lastaan, 17-vuotias lukiolainen Arttu ja 13-vuotias yläkoululainen Elsa. 

Ajatus oman talon rakennuttamisesta oli hetkessä syntynyt ajatus, joka vei mukanaan. "Lohja sai asuntomessut vuodelle 2021 ja työkaverini Ari ohimennen kysyi, että miksi en ryhtyisi rakentamaan messutaloa perheellemme. Oikeastaan aika lailla sillä hetkellä tuli ajatus, että voisihan sitä kyllä harkitakin. Päätin järkyttää Saaran kysymällä heti samana päivänä hänen mielipidettään asiasta, ja aika nopeasti sitten alettiin ideoida taloa”, Tomi muistelee.

Lue lisää! 
Talo Sensu kyltin pystytys Saara ja Tomi

Tontilla tapahtuu

Talo Sensussa työt jatkuvat hyvää tahtia. Harjakaiset vietettiin perjantaina 28.8. Syyskuun ensimmäisellä viikolla sisällä alkavat iv-kanavien asennustyöt ja ulkona jatketaan julkisivun panelointia. Ilmakuvassa näkyvät hienosti Sensun monta kattotasannetta sekä julkisivun komea puupanelointi.   

Lisää kuvia rakentamisen eri vaiheista löytyy Instagramista talo_sensu

Projektin etenemistä voit seurata Saaran ja Tomin blogista www.sensu.fi  
Talo Sensu syyskuussa 2020

Ota yhteyttä

Kiinnostuitko kohteesta? Lähetä meille yhteydenottopyyntö niin palaamme asiaan.