Talo Sensussa yhdistyvät japanilainen estetiikka ja skandinaavinen selkeys. Japanin sana ´sensu´ merkitsee kokoontaittuvaa viuhkaa, joka pitää käyttäjänsä viileänä kesäkuumalla. Se tarkoittaa myös tunnetta ja aisteja. Talo Sensu on yksi Lohjalla kesällä 2021 järjestettävien Asuntomessujen kohteista. Paroc on Talo Sensun päänäytteilleasettaja.
Talon kantavat rakenteet tehdään kaikki betonielementeistä. Välipohja ja yläpohja tehdään ontelolaatoista, julkisivuissa puolestaan käytetään luonnonkiveä ja lämpökäsiteltyä puuta. Osa katoista on viherkattona ja osa valkoista, viileänä pysyvää Alkorplan PVC -katetta. Eristeiksi valittiin Parocin kivivilla, jota käytetään talossa mm. kaikissa seinissä, kattoeristeenä, saunan eristeenä sekä talotekniikan eristyksissä.
"Halusimme rakentaa talon kestävistä, turvallisista ja terveellisistä materiaaleista. Kivivilla ei ime kosteutta, ja kosteus pääsee vapaasti kulkemaan materiaalissa. Kivivilla ei homehdu ja on erittäin paloturvallinen materiaali”, Tomi toteaa.
Ympäristönäkökulma on huomioitu Talo Sensun kaikissa valinnoissa. Talon suunnittelufilosofian lähtökohtana oli käyttää mahdollisimman paljon kierrätettäviä materiaaleja. Betonit ovat täysin kierrätettävissä, samoin kivivilla, vesikatteet, pellitykset ja lasi. Rakentamisen aikaiset päästöt on myös pyritty minimoimaan hankkimalla materiaalit läheltä. Betonielementit on tehty Raaseporissa ja kivivilla Paraisilla.
Talo Sensun rakennuttajapariskunnalle Tomille ja Saaralle oli alusta alkaen selvää, että uudesta kodista tulee A-energialuokan talo. Talon suunnittelufilosofian lähtökohtana oli käyttää mahdollisimman paljon kierrätettäviä materiaaleja.
Puurakennetut talot, joita valtaosa messutaloista on, ovat parhaimmillaan b-luokkaa, vaikka puuta yleisesti ottaen pidetään ympäristöystävällisenä materiaalina. Yksi Talo Sensun erikoisuuksista onkin, että se on Lohjan Asuntomessujen ainoa betonielementtitalo. Betonin valinta Talo Sensun materiaaliksi oli Tomin ja Saaran mukaan huolellisesti harkittu - nimenomaan ympäristönäkökulmasta. Tavoitteena on talo, jonka koko elinkaaren aikainen energiankulutus on mahdollisimman alhainen.
Lue lisää referenssisivuiltamme!