Paroc Akustiikka (PARAFON) on osa ROCKWOOL konsernia. Lokakuusta lähtien kotisivujen sisältö löytyy osoitteesta parafon.com.

Akustiikka

Me vietämme nykyään yhä enemmän aikaa sisätiloissa, mikä korostaa sisäympäristöjen laadun merkitystä hyvinvoinnillemme. Sisäympäristöjen äänimaailma vaikuttaa meihin myös  monin eri tavoin, ja tutkimuksissa on havaittu merkittäviä yhteyksiä melualtistuksen ja haitallisten terveysvaikutusten välillä.

Melu voi aiheuttaa kuulovaurioita, häiriötä, vaikeuttaa keskustelujen ja äänimerkkien kuulemista sekä aiheuttaa kehollisia oireita ja univaikeuksia. Melu voi lisäksi vaikuttaa ihmisten keskittymiskykyyn ja siten heikentää työsuorituksia. Perinteisesti meluhaitat on yhdistetty tehtaisiin, liikenteeseen ja korjaamoihin, mutta niitä on alettu tiedostaa entistä enemmän myös muissa ympäristöissä, kuten kouluissa, päiväkodeissa ja toimistotiloissa.

Paroc valmistaa akustointituotteita kivivillasta, joka on luonnollinen, kestävä ja paloturvallinen materiaali. PARAFON®-tuotemerkki tarjoaa laajan valikoiman ääntä vaimentavia sisäkatto- ja seinäratkaisuja useimpiin tilatyyppeihin. 

Toimivilla ratkaisuilla voidaan alentaa melutasoa kaikissa ympäristöissä.