Palosuojaus ei ehkä tule ensimmäisenä mieleen kestävän kehityksen mukaista kiinteistökantaa suunniteltaessa. Onko energiatehokkuuden parantaminen varmasti huomioitu?

Anna palosuojaukselle enemmän huomiota. Se kannattaa. Sopivimman materiaalin valinnalla on suuri vaikutus.

Tulipalon sattuessa alakatto muodostaa esteen kuumuudelle ja kuumille kaasuille. Se hidastaa alakaton yläpuolella sijaitsevien rakenteiden ja järjestelmien kuumenemista ja syttymistä. Siksi on tärkeää, että rakenne säilyttää kuumuudelle altistuessaan sekä kantokykynsä että palonkestävyytensä.

Paroc PARAFON -akustiikkalevyt ja palokatkoilla varustetut kannatinlistajärjestelmät muodostavat paloturvallisen rakennusratkaisun.

Tulipalon sattuessa alakatto säilyttää muotonsa eikä edistä leimahtamista. Kannatinlistajärjestelmän palokatkojen ansiosta profiili painuu kasaan, ja ne vähentävät materiaalin
lämpölaajenemista tulipalossa. Sen ja palamattomien kivivillalevyjen ansiosta kannatinlistajärjestelmä pysyy ehjänä ja tasaisena. Yhdistelmä ehkäisee leimahtamista ja tulipalon ja kuumien kaasujen leviämistä.

Ominaisuus on erittäin tärkeä esimerkiksi suojeltavissa rakennuksissa, mutta myös poistumisteillä, joilla palon leviäminen ja ajan kuluminen voivat maksaa ihmishenkiä.

Paroc teetti vuonna 2014 kyselytutkimuksen lähes 400 palomiehelle saadakseen tietää, mikä heidän mielestään on paras paloturvallisuutta edistävä toimenpide. Kyselyssä nousi esiin rakenteiden paloa eristävien ominaisuuksien parantaminen ja palamattomien rakennusmateriaalien käytön lisääminen. 93 prosenttia kyselyyn vastanneista palomiehistä valitsisi eristemateriaaliksi kivivillan.