Lasijulkisivut ovat yleisiä toimistorakennuksissa ympäri Eurooppaa. Saatavilla on monenlaisia lasijulkisivujärjestelmiä, jotka kaikki asettavat omat vaatimuksensa eristykselle. Alla olevissa rakennekuvissa on esitetty ensisijaiset ratkaisut.

Teollisuusseinissä metallikehykset asettavat erityisvaatimuksia lämmöneristykselle. Ruostumattoman teräksen lämmönjohtavuus on noin 400 kertaa suurempi kuin puun ja yli 1 000 kertaa suurempi kuin kivivillan. Yhtenäinen seinäeristekerros pystytolppien päällä parantaa huomattavasti rakenteen lämmöneristävyyttä. Yhtenäinen eristekerros vähentää kylmäsiltoja tehokkaasti.

Hyvä rakennesuunnittelu on erityisen tärkeää lasijulkisivuissa, sillä virheet on helppo nähdä lasin läpi. Kylmäsillat saavat kosteuden tiivistymään, mikä aiheuttaa pintaan värimuutoksia. Sekä fyysisistä että visuaalisista syistä on asennettava tiivis höyrynsulkukerros, joka estää kosteaa sisäilmaa vuotamasta seinärakenteen läpi ja tiivistymästä lasiin. Tiivistymistä estää myös julkisivun tehokas tuuletus. Eristyksen palo-ominaisuudet vaikuttavat huomattavasti myös lopullisen seinärakenteen palonkestävyyteen.

Mustalla lasikuituhuovalla varustettu tuulensuojaeristelevy PAROC Cortex b ja PAROC Cortex pro b muodostaa lasijulkisivulle tyylikkään taustan. Mikäli eriste jää näkyviin lopullisessa julkisivurakenteessa materiaalin (esim. Cortex-pinta näkyy lasin läpi), tulee suunnittelussa huomioida auringon UV-säteilyn vaikutus rakenteen elinkaaren aikana.

P1, P2 tai P3 -paloluokan rakennuksiin asennetaan lämmöneristeeksi PAROC eXtra ja sen päälle PAROC Cortex b -tuulensuojaeriste tai vaihtoehtoisesti yksikerrosratkaisuna pelkästään PAROC Cortex One b. PAROC Cortex-tuotteet on saatavana vaalea- ja mustapintaisina.

Tuulensuojapinnoite tulee lopullisessa julkisivussa jäädä suojaan suoralta säärasitukselta.

Ventilated facade with Cortex b and glass cladding Vanha rakenne:
  • Kantava rakenne: kiviseinä
Uusi rakenne:
   

 

 Ventilated facade with Cortex One b and glass cladding Vanha rakenne:
  • Kantava rakenne: kiviseinä
Uusi rakenne: