Tuulettuvassa seinärakenteessa korostuu hyvän lämmöneristystason lisäksi rakenteen ilmatiiviys. Mitä tiiviimpi rakenteen sisäpinta on, sitä vähemmän rakenteeseen kulkeutuu kosteutta. Tuulettuvan kiviseinärakenteen lämmöneristäminen ja tuulensuojaus voidaan tehdä yksi- tai kaksikerroseristeratkaisuna. Tuuletusta varten tulee tehdä riittävän suuri ilmarako tuulensuojan ja ulkopinnan väliin.

Parocin monipuolisesta valikoimasta löytyy sopiva eriste kaiken tyyppisiin rakennuksiin. PAROC-kivivilla on palamatonta, kimmoisaa, sen puristuslujuus on huippuluokkaa ja äänenvaimennuskyky erinomainen. Lisäksi kivivillaeristeen kosteudenkestävyys ja mekaaniset ominaisuudet ovat erinomaiset. 

Sandwich-elementeillä voi rakentaa nykyaikaisesti, turvallisesti ja nopeasti. Kivivilla on erinomainen eriste betonisandwich-elementteihin. Kivivilla materiaalina nopeuttaa elementin kuivumista, minkä ansiosta viimeistelytyö päästään aloittamaan nopeammin.

Parocin tuotteet soveltuvat lämmöneristeeksi P0, P1, P2 ja P3 -paloluokan rakennuksiin.

PAROC tuulensuojaeristeet (PAROC Cortex, PAROC Cortex One ja PAROC Cortex pro) ovat saatavana vaalea- ja mustapintaisina. Mikäli Cortex-pinta jää näkyviin lopullisessa julkisivurakenteessa materiaalin läpi (esim. lasi), tulee suunnittelussa huomioida auringon UV-säteilyn vaikutus rakenteen elikaaren aikana. Tuulensuojapinnoite tulee lopullisessa julkisivussa jäädä suojaan suoralta säärasitukselta.

Eristeen paksuus valitaan niin, että saavutetaan haluttu U-arvo.

Eristeet tulee asentaa siten, että ne liittyvät tiiviisti runkorakenteen pintaan. Tuulensuojalevyjen saumat tulee tiivistää PAROC XST 022 -saumausteipillä tai vastaavalla tuotteella. Ulkonurkat on helppo saumata leveällä PAROC XST 021 -teipillä.

Huomioi myös rakenteisiin liittyvät suunnittelu- ja käsittelyohjeet.

Kivirakenteisia seiniä voidaan lisäeristää joko tuulettuviksi rakenteiksi valituilla pintamateriaaleilla tai vaihtoehtoisilla lämpörappausmenetelmillä. Lisäeristys voidaan tehdä joko vanhan julkisivun päälle tai purkaa huonokuntoiset rakenneosat.

Kivivilla on turvallinen seinän ulkopuolinen eriste. Uusi eristekerros nostaa rakenteen lämpötilaa ja edistää vanhan rakenteen kuivumista. Samalla voidaan parantaa rakenteen ääneneristävyyttä sekä palonkestävyyttä. Korjausrakentamisessa tulee ensin tarkastaa ja arvioida kaikki vanhojen seinien kantavat rakenteet. Korjauksiin ja muutoksiin tarvitaan yleensä uudet suunnitelmat ja luvat huomioiden voimassaolevat korjausrakentamismääräykset.