Sisäkattoon on hyvä asentaa ääntä absorboivia materiaaleja, mutta myös palo- ja lämmöneristeitä. Koska sisäkatto on korkealla, pehmeät absorboivat kivivillalevyt ja lamellit ovat turvassa mekaanisilta vaurioilta ja parantavat tilojen akustiikkaa tehokkaasti. Näin voidaan samanaikaisesti luoda hyvä ääniympäristö ja parantaa rakenteiden paloturvallisuutta ja energiatehokkuutta.

Meillä on kattava valikoima lämmöneristeitä ja akustointiratkaisuja erilaisiin sisäkattoihin: akustointiratkaisut sisätiloihin ja lämmöneristysratkaisut kellarin kattoihin.

Kellaritilojen sisäkatto

Lämpimien rakennusten alapuolella olevien kellaritilojen, autohallien ja muiden kylmien tilojen eristämisellä voidaan helposti säästää energiaa ja parantaa asumismukavuutta. Kellaritilojen kattoeristeiden asennus on helppoa – myös jälkikäteen tehtynä. Samalla energiakustannukset pienenevät, ylempien kerrosten lattian lämpötila nousee, kerrosten välinen paloturvallisuus paranee ja kellaritilojen meluisuus vähenee.

Myös vanhojen rakennusten energiatehokkuutta voidaan parantaa samalla menetelmällä.

 

Sisäkaton (palo)eristys: maalattu pinta, liimalaastikiinnitys

PAROC CGL -eristeellä voidaan parantaa kantavien betonilattioiden, palkkien ja ontelolaattojen palonkestävyyttä Palosuojausopas 2 / Betoni esitetyllä tavalla. Esimerkiksi teräsbetonilaatoille, joiden paksuus on vähintään 100 mm, PAROC CGL 20 (50 mm) antaa 180 minuutin palonkestävyyden. Ontelolaatoille, joiden paksuus on vähintään 160 mm, PAROC CGL 20 (50mm) antaa 120 minuutin ja PAROC CGL 20 (60 mm) 180 minuutin palonkestävyyden.

PAROC CGL 20 voidaan kiinnittää suoraan kellaritilan sisäkattoon sementtiliimalaastilla. Lamellieristekerros muodostaa sisäkattoon pinnan, joka voidaan viimeistellä maalaamalla.

Eristelamellit myös absorboivat ääntä tehokkaasti:

  • 60 mm paksun PAROC CGL 20 -lamellin ääniabsorptiokerroin on αw=0,95 
  • 200 mm paksun PAROC CGL 20 -lamellin ääniabsorptiokerroin on αw=1,00
Kellarin katon eristys 
  • Kantava lattiarakenne: betonilaatta tai ontelolaatta
  • Lämmöneriste: PAROC CGL 20, joka on liimattu sisäkattoon sementtiliimalaastivalmistajan ohjeiden mukaisesti.
  • Viimeistele tuotteen pinta (ruisku)maalaamalla