Arkkitehtitoimisto, Gävle

Skoog Arkitekter on ollut toiminnassa jo vuodesta 1989. Toimisto sijaitsee Gävlessä ja toimii pääasiassa lähialueilla, mutta sillä on toimeksiantoja myös muualla Ruotsissa. Niihin kuuluvat asunnot, toimistot, teollisuus, sisustus jne.

Toimittuaan vuosisadan vaihteen huvilassa kaupungin keskustassa 20 vuotta, toimisto muutti vuodenvaihteessa 2017/2018 tehokkaampaan toimintaympäristöön toimistoksi muunnettuun teollisuusrakennukseen. Gävlen suisto kulkee ikkunan ulkopuolella ja näkymä kantaa lahdelle asti. Joen toiselle puolelle nousee uusi kaupunginosa Gävle Strand.

Suurimpaan kokoushuoneeseen toimisto on valinnut uuden tuotteen, PARAFON Step for Gridsin. Innovatiivisen ratkaisun, jossa luovuus ja toiminnallisuus kohtaavat parhaalla mahdollisella tavalla.

Tuotteet:
PARAFON Step for Grids

Uusi toimisto vanhassa teollisuuskiinteistössä

Gävle on kaupunki, joka kasvaa. Ennusteen mukaan kaupunki on vuonna 2020 kasvanut nykyisestä 100 000 asukkaasta noin 120 000 asukkaaseen.

Skoog Arkitekter tulee paikallisena arkkitehtitoimistona olemaan aktiivinen toimija tässä kehityksessä. Heille tuntui täysin oikealta muuttaa yhteen niistä kaupunginosista, johon kunta on valinnut panostaa. Näin kertoo Jenny Karlsson-Lindberg, yksi uuden toimiston suunnitelleista sisustajista.

- Se, että päätimme olla ensimmäisten joukossa muuttamassa tähän osaan kaupunkia, osoittaa, että uskallamme uskoa Gävlen kehittämiseen ja sen kunnianhimoon kasvaa. Meillä arkkitehteinä on suuri vastuu, ei vain piirtää uusia ympäristöjä, vaan myös itse toimia niissä.


Sekoitus teollisuustunnetta ja kotoisuutta

Uudet tilat kattavat noin 430 neliömetriä yhdessä tasossa. Skoog Arkitekterille viiden metrin kattokorkeus oli tärkeä tekijä tilojen valinnassa. Suuri tila, joka oli aiemmin tehdastila, on käytetty hyödyksi. Suureen huoneeseen on luotu pienempiä huoneita. Ajatuksena on, että ne tuntuisivat itsenäisiltä yksiköiltä isossa kokonaisuudessa.

- Se on sekoitus näkyvien asennusten ja katon ruosteisten teräspalkkien tuomaa teollisuustunnetta ja kodikkuutta, kun katsotaan materiaalivalintoja, valaistusta ja kalusteita. Johdonmukaisena ajatuksena uusissa tiloissa on vaihdella rakennusmateriaaleja ja teknisiä ratkaisuja.

- On erittäin hyödyllistä, että voimme nyt esitellä asiakkaillemme ideoita esimerkiksi pintakäsittelyistä ja "elävästä" suunnittelusta. Asentamalla PARAFON Step for Gridsin suureen neuvotteluhuoneeseemme voimme näyttää tuotteen, joka on innovatiivinen tapa toteuttaa perinteinen alakattojärjestelmä.

Katto, josta tulee osa sisustusta

Mikäli mahdollista, katto on hyödynnettävä niin, että siitä tulee tärkeä osa sisustusta, ajattelee arkkitehti Johan Olsson, Bornstein Lyckefors. Hän itse ei halua olla sidottu perinteisiin ratkaisuihin.

- Haluan vapauden valita eri materiaalien, värien, muotojen ja jopa kannatinjärjestelmien välillä ilman, että kustannukset karkaavat käsistä.

Yhteistyössä Parocin kanssa Bornstein Lyckefors sai tilaisuuden yhdistää toiminnallisuus ja suunnittelu, kun he kehittivät idean PARAFON Stepiin, akustiikkakonseptiin, jossa on mahdollista päättää itse malli ja väri. Eri paksuuksien ja muotojen yhdistelmällä saadaan dynaaminen ja ainutlaatuinen akustiikka-alakatto.

Sovitettu alaslasketun alakaton mukaan

Andreas Lyckefors Bornstein Lyckeforsilta sanoo, että uuden PARAFON Step for Grids -konseptin kehittäminen perustuu samaan ajatukseen. Erona on, että uusi tuote on mukautettu alaslasketun alakaton mukaan. Siksi sitä voidaan käyttää useimmissa ympäristöissä.

- Meiltä on pitkään puuttunut käyttökelpoinen tuote, joka toimii lasketussa perusalakatossa ja yhdistää hyvän akustiikan, palo-ominaisuudet ja vapauden suunnittelussa. Usein haluamme vain purkaa katon. Mutta Step for Gridsin avulla on mahdollista luoda jotain standardien, budjetin ja lopputulokselle asetettujen omien korkeiden odotusten puitteissa.

"Step for Grids tuntuu hyvältä kokea livenä”

Kollega Johan Olssonin mielestä on erityisen mukavaa, että arkkitehtitoimisto on päättänyt piirtää omaan toimistoympäristöönsä Step for Grids -alakaton.

- Step for Grids tuntuu hyvältä kokea livenä, että voi ymmärtää alakaton vaikutuksen, miten kattolevyjen eri korkeudet luovat kuvioita. Ketkä sopivatkaan paremmin kuin arkkitehdit puhumaan tuotteen puolesta, eikä tilannetta pahenna se, että he käyttävät sitä itse omassa alakatossaan!

Vaikuttava katto ja hyvä akustiikka

Johan Lingblom, Takringen Akustikbyggenistä, on hieman lyyrinen kuvaillessaan Skoog Arkitektersin uusia tiloja.

- Näet vanhan neliskanttisen ”teollisuuslaatikon”, joka sijaitsee Gävlen sisäsatamassa, Gasklockornasin huvivenesataman ja Gävlen telakan naapurissa. Mutta kun astut sisään, yllätyt todellisesta wow-tunteesta. Todella mahtava!

Akustikbyggen on asentanut PARAFON Step for Gridsin arkkitehtitoimiston suuren neuvotteluhuoneen kattoon.

- Step-levyt ovat 18, 34 ja 50 mm paksuja. Ne on asennettu kapeaan 15 millin ristikkoon. Tässä tapauksessa on asennettu yhtä suuri osuus eri paksuuksia epäsäännölliseen kuvioon. Värit, jotka arkkitehtitoimisto valitsi, ovat kaakaomaisen tumma harmaanruskea, ja sekä levyt että ristikko ovat samanvärisiä. Se on todella tyylikäs, erityisesti yhdessä yli kolme metriä pitkän erikoisvalmisteisen kattovalaisimen kanssa, joka on samaa väriskaalaa. Siellä voit istua tyytyväisenä ja katsella panoraamaikkunasta joelle.

- Step-katto on A-luokan absorbentti. Akustiikka on erittäin hyvä ja asennus on sujunut todella hyvin.

Projektitiedot

Kategoria
  • Akustiikka
Vuosi 2018
Maa Sweden
Osoite Vallbacksgatan 3
Kaupunki ja postinumero 802 53 Gävle
Arkkitehti Johan Skoog Arkitekter
Urakoitsija

Sisältö on estetty

Nähdäksesi tämän sisällön, sinun täytyy hyväksyä evästeet (cookies).