Paroc Passiivitalo, Vantaa

Paroc Passiivitalon seinärakenteet perustuvat PreWIS-järjestelmään (betonielementti, johon on lämmöneristeeksi asennettu elementtitehtaalla PAROC FAL 1 -ohutrappausaluslamelli). Seinien kokonaispaksuus oli 510 mm. Myönteistä paksuissa seinissä on luonnostaan syntyvät leveät ikkunalaudat, joita asukkaat arvostavat.

Kattoeristeinä käytettiin PAROC eXtra -levyjä ja 600 mm:n paksuudelta PAROC-puhalluskivivillaa. Riittävän paksuna kerroksena kivivilla toimii myös äänieristeenä alueella, jossa lentokoneiden melu voi aiheuttaa häiriötä, näin myös Paroc Passiivitalossa. 

Kehitimme pohjoiseurooppalaisen passiivitalokonseptin yhdessä VTT:n kanssa, ja Paroc Passiivitalo oli yksi pilottiprojekteista. VTT mittaa ja analysoi talon energiankulutusta. Myös sisäilmaa tarkkaillaan.

Sekä asukkaat että VTT:n tutkijat ovat olleet tyytyväisiä PAROC-kivivillalla eristetyn talon asumismukavuuteen ja energiankulutukseen.

Tuotteet:

PAROC FAL 1, PAROC eXtra, puhallusvilla PAROC BLT 6

Paroc Passiivitalo oli Suomen ensimmäinen passiivitalo. Se rikkoi monia passiivitaloihin liittyviä myyttejä, kuten sen, että passiivitalot ovat laatikkomaisia ja niissä on pienet ikkunat. Unelmien talosta ei tarvinnut luopua, kun se suunniteltiin niin, että energiankulutus on passiivitalon tasolla. Talon arkkitehtuuri todistaa, että passiivitaloa ei tunnista ulkoapäin.

Projektitiedot

Kategoria
  • Passiivitalot
Vuosi 2009
Maa Suomi
Kaupunki ja postinumero Vantaa