Passiivitalo Paroc Lupaus, Valkeakoski

Passiivitalo Paroc Lupaus on erinomainen esimerkki siitä, miten asukkaiden tarpeet ja ainutlaatuinen arkkitehtoninen näkemys voivat yhdistyä. Paroc Lupaus oli Valkeakosken Asuntomessujen ainoa passiivitalo, joka täytti kaikki Suomessa yleisesti käytetyn, Parocin ja VTT:n kehittämän, passiivitalomääritelmän vaatimukset. Talo esiteltiin ammattilaisille ja suurelle yleisölle Valkeakosken asuntomessuilla vuonna 2009 ja valittiin messujen toiseksi parhaaksi.

Arkkitehtuurin vapautta Passiivitalo Paroc Lupauksessa

Paroc Lupauksen ominaispiirteisiin kuuluvat kaarevat seinät ja katto. Seinät on rakennettu Fennotalojen puuelementeistä. Elementit on eristetty PAROC eXtra -levyillä, ja tuulensuojana ovat PAROC WPS 3n -levyt. Kaarevan katon eristeenä ovat PAROC eXtra -levyt.

Suuret lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat mahdollistavat olohuoneeseen kauniin näköalan. Leveät ikkunalaudat ovat ominaisia PAROC-kivivillalla eristetyille passiivitaloille.

Asukkaat ovat olleet tyytyväisiä viihtyisään ja lämpimään taloonsa, jonka energiankulutus on hyvin pieni. He saivat unelmiensa kodin, ja kaiken lisäksi vielä energiatehokkaan!

Tuotteet:

PAROC eXtra, PAROC WPS 3n

Projektitiedot

Kategoria
  • Passiivitalot
Vuosi 2009
Maa Suomi
Kaupunki ja postinumero Valkeakoski
Arkkitehti Architect SAFA Kimmo Lylykangas