Ravintola Kakolanruusussa kokataan ihan liekeissä

Turun Kakolan vankilan entisellä yöselli-osastolla avautui täysin remontoitu ravintola Kakolanruusu, jonka jylhissä puitteissa pääkokki Simo Raisio ja keittiömestarit Erik Mansikka ja Matti Roiniola tiimeineen loihtivat herkkuja kirjaimellisesti ihan liekeissä. Ruoat nimittäin kokataan ja kypsennetään pääsääntöisesti avotulella. Keittiössä on huima, pari metriä leveä takka, jossa vartaita ja lihoja kokataan päivästä toiseen kovissa lämpötiloissa. Se asettaa kovat vaatimukset putkille ja savupiippuhormistoille.

Piipulla vankilan seinien läpi

Ravintolan savupiippuratkaisu hormeineen onkin todellinen suunnittelun taidonnäyte. Ravintolan ja loungen takassa on käytetty 50 metriä Härmä Air valmispiippua kivivillasydämellä. Haasteelliseksi kohteen tekevät paitsi ravintolan avotulella kokkailu, myös Kakolan vankilan jyhkeät puitteet. Kyseessä on korkea kivirakennus, jonka rakenteiden paksuus on vankilatoiminnasta johtuen huima. IV-Putkea ja piippua onkin jouduttu kuljettamaan rakenteiden läpi monessa eri suunnassa - jopa entisen eristyssellin kautta - katolle.


– Koska ravintolan keittiön ja loungen takoissa poltetaan puuta koko ajan, haluttiin myös lämpöenergia kerätä talteen lämmöntalteenottojärjestelmällä. Keittiön takasta lähtee savukanava ja takan kuoren sisältä otetaan talteen takan lämpöenergia, Härmä Airin myynti ja markkinointipäällikkö Jari Hautala kertoo.

Kumppanuutta jo toisessa sukupolvessa

Härmä Airin yhteistyö Parocin kanssa on jatkunut tauotta aina siitä lähtien kun Reijo Hautala perusti yrityksen vuonna 1992.
– Isäni toimi ilmastointialan yrittäjänä kolme vuosikymmentä ennen Härmä Airin perustamista ja tulin itse osakkaaksi yhtiöön 2008, Jari Hautala kertoo.
Turvallisuus on Härmä Airin ykkösprioriteetti. – Valmistamme Suomessa piippuja, jotka turvaavat koteja ja kestävät sukupolvelta toiseen. Tuotteidemme sydän on eristyskyvyltään erinomainen Parocin kivivilla, sillä kivi on palamattomana materiaalina ylivertainen savupiippueriste. Paroc on meille myös oivallinen tuotekehityskumppani. Meillä on omat mitoitukset tuotteillemme. Paroc on ainut eristetoimittaja, joka kykenee toimittamaan meille räätälöityjä ja tasalaatuisia tuotteita.

Paloturvallisuus ja asiakaskeskeisyys ovat olleet Parocin kantavia arvoja pitkään.
– Haluamme osallistua aktiivisesti paloturvallisuutta edistäviin hankkeisiin niin kansallisten työryhmien kuin asiakkaiden omien hankkeiden muodossa, kertoo tuotepäällikkö Toni Saukkonen.

Lue myös uutinen Kohti turvallisempia savupiippuja

Projektitiedot

Kategoria
  • Talotekniikka
Vuosi 2019
Osoite Graniittilinnankatu 2
Kaupunki ja postinumero Turku 20100

Sisältö on estetty

Nähdäksesi tämän sisällön, sinun täytyy hyväksyä evästeet (cookies).