Tuupalan puukoulu

Kuhmon Tuupalan puukoulu palkittiin vuoden 2017 Pohjois-Suomen parhaana rakennustekona. Tuupalan puukoulu rakennettiin korvaamaan vanha Kontion koulu, jonka tiloissa oli esiintynyt sisäilmaongelmia. Vanhan koulun kunnostamisesta luovuttiin korjausten kalleuden ja epävarman lopputuloksen vuoksi. Uuden koulun rakentaminen oli välttämätöntä oppilaiden, opettajien ja muiden rakennuksessa työskentelevien terveyden ja turvallisuuden varmistamiseksi.

Tuupalan koulun rakentamisessa on käytetty kuhmolaisen Crosslamin CLT-elementtejä, ja koulu onkin ensimmäinen julkinen rakennus, jonka CLT-elementit ovat kotimaisia. CLT:tä käyttämällä voidaan helposti luoda yhtenäisiä ja monimuotoisia pintoja. Parocin palonkestävät, kosteutta hylkivät ja energiatehokkaat eristysratkaisut sopivat erittäin hyvin puurakenteisiin rakennuksiin joissa paloturvallisuus ja hyvä sisäilma ovat erityisen tärkeitä.

Uusissa Tuupalan puukoulun tiloissa on otettu huomioon nykyaikaiset opetuksen vaatimukset. Tilaa koulun 450 oppilaalle opettajineen on noin 5500 neliömetriä. Rakennus on suunniteltu tukemaan tilojen monikäyttöisyyttä, ja sen liikuntasalissa tullaankin tulevaisuudessa järjestämään myös Kuhmon kamarimusiikkifestivaalin konsertteja.

Suomen metsäsäätiö valitsi Tuupalan puukoulun alueellisen kohdennetun keräyksen kohteeksi, minkä tarkoituksena on jakaa hankkeesta saatua tietoa ja kokemusta eteenpäin. Koulu on valittu myös yhdeksi Suomi 100 – juhlavuoden hankkeeksi, ja se palkittiin YTR:n toimesta vuoden 2017 Pohjois-Suomen parhaana rakennustekona.

Parocin toimitus kohteeseen sisälsi koulun ulkoseinissä käytettyä Paroc Cortex One –tuulensuojaeristettä ja yläpohjissa käytettyä Paroc -puhallusvillaa ja Paroc eXtra –eristelevyjä.

Paloturvallisessa Paroc Cortex One –tuulensuojaeristeessä on tuulitiivis ja vesihöyryä läpäisevä pinnoite, joka suojaa rakenteen tuulelta ja sateelta. Tuotteen pinnoite läpäisee vesihöyryä hyvin, jolloin mahdollinen kosteus pääsee kuivumaan turvallisesti eikä rakenteeseen synny tiivistyvän kosteuden aiheuttamia ongelmia.

PAROC eXtra -eristelevy on valmistettu palamattomasta kivivillasta. Kimmoisaa ja jämäkkää eristelevyä on helppo käsitellä ja leikata, ja se on kätevä asentaa erilaisiin rakenteisiin. Eriste ei painu, kutistu tai menetä eristysominaisuuksiaan käyttöikänsä aikana. Laaja mittavalikoima varmistaa sopivuuden eri rakenteisiin.

PAROC -puhallusvilla on palamaton turvallinen yläpohjan kivivillaeriste, jota voidaan käyttää uusissa rakennuskohteissa ja lisätä vanhoihin rakennuksiin. Paikan päällä muotoutuvalla eristemateriaalilla on helppo eristää ja saada saumaton eristekerros. 


TUOTTEET:
PAROC Cortex One -tuulensuojalevy
PAROC eXtra -eristelevy
PAROC puhallusvillaLue lisää Tuupalan koulun rakennusprojektista: https://www.facebook.com/tuupalanpuukoulu/

Kuvat: Martti Huusko, HuZZa Oy

Projektitiedot

Kategoria
  • Seinät
Vuosi 2017
Maa Finland
Osoite Kainuuntie 118
Kaupunki ja postinumero Kuhmo, 88900
Urakoitsija

Sisältö on estetty

Nähdäksesi tämän sisällön, sinun täytyy hyväksyä evästeet (cookies).