Ilmakanavat kulkevat yleensä palo-osastoidulta alueelta toiselle. Tämän vuoksi kanavissa ja läpivienneissä tarvitaan kunnollista palosuojausta estämään palon leviäminen rakennuksessa. PAROC Hvac Fire -ratkaisuilla saadaan aikaiseksi palosuojaus, jota ei tarvitse huoltaa rakennuksen käyttöiän aikana.

PAROC Hvac Fire ilmakanavien paloeristysratkaisut perustuvat standardin EN 1366-1 mukaiseen testaukseen ja standardiin EN 15882-1:2011. Kaikkien PAROC-kivivillasta valmistettujen teknisten eristeiden palokäyttäytyminen on ilmoitettu CE-merkinnällä standardin EN 14303 mukaisesti.

PAROC Hvac Fire on testattu paloeristysratkaisu, jonka tärkein komponentti on Parocin valmistama kivivillaeriste. Kun palamaton kivivilla yhdistetään oikein asennettuun kanavaan ja oikein tehtyyn läpivientiin, saadaan lopputulokseksi palonkestovaatimuksen mukainen ilmakanava ja läpivienti. Eurofins Expert Services Oy on myöntänyt PAROC Hvac Fire -ratkaisujen mukaisille tuotteille tuotesertifikaatin EUFI29-19000981-C ilmakanavien paloeristämiseen.