PAROC-kivivilla – luonnollisen kestävä eriste

bedrock

Kivivilla on luonnon oma keksintö, ja sitä on hyödynnetty teollisuudessa jo yli 80 vuoden ajan. Kun tulivuori purkautuu, tuuli kuiduttaa kivisulan matoksi vuoren rinteille. Nämä ohuet kuidut ovat kivivillaa sen ensimmäisessä muodossaan.

PAROC-kivivillaeriste tuotetaan luonnonmukaisella periaatteella: vulkaaninen kivi – yleensä basaltti, gabro, anortosiitti ja dolomiitti – sulatetaan 1 500 °C:ssa ja kuidutetaan. Kivivillaeristeen teollisessa valmistusprosessissa lisäämme pienen määrän orgaanista sideainetta (2–4 %) pitämään kuidut paikoillaan. Kivivillakuidut ja niiden väleissä paikallaan pysyvä ilma tekevät eristeestä kestävän, palamattoman ja erinomaisesti lämpöä eristävän. Tämä huokosiin paikalleen jäänyt ilma muodostaa 95–99 prosenttia eristeen tilavuudesta.
Paroc -kivivilla on kestävää

Koska kivivillaeristeemme koostuu luonnollisesta ja palamattomasta raaka-aineesta, se tarjoaa ainutlaatuisia etuja:

Tuemme elinkaariarviointien käyttöä rakennusteollisuudessa ja toteutamme elinkaariarvioinnit kaikille tuotteillemme, jotta tunnemme niiden ympäristöjalanjäljen ja voimme parantaa sitä.

BES 6001 -sertifiointi

Building Research Establishment Limited (BRE) on myöntänyt Parocille BES 6001 -sertifikaatin rakennustuotteiden vastuullisesta hankinnasta. Sertifikaatti kattaa kaikki Parocin Euroopan tuotantopaikat. Paroc on ensimmäinen mineraalivillan valmistaja, joka on saanut BES 6001 -sertifikaatin vastuullisesta hankinnasta luokituksella ”hyvä”.

ISO 14001 -sertifiointi

Parocille on myönnetty ISO 14001 -sertifikaatti. Tämä osoittaa, että Paroc huomioi ympäristönäkökohdat, kuten tuotannon päästöt ilmaan, jätteiden käsittelyn, luonnonvarojen hyödyntämisen ja energiatehokkuuden. Paroc tekee jatkuvasti työtä tuotantonsa ympäristövaikutusten vähentämiseksi.

Sisältö on estetty

Nähdäksesi tämän sisällön, sinun täytyy hyväksyä evästeet (cookies).