PAROC InSolar 50 – lisätehoa aurinkopaneeleihin

30 maalis 2012

PAROC InSolar 50 on testattu eriste, joka tehostaa aurinkolämpöjärjestelmien toimintaa pienentämällä lämmönhävikkiä. Näin entistä suurempi osa vangitusta auringon energiasta saadaan hyötykäyttöön.

PAROC InSolar 50 on aurinkopaneelien lämpöeristykseen suunniteltu kivivillalevy. 50 mm:n paksuinen PAROC InSolar 50 on läpäissyt SPF (Solartechnik Prüfung Forschung) -testin. Siinä mitattiin kaasun purkautumista heijastumisenestopinnoitetulla lasilla varustettujen aurinkoenergiankerääjien lämpöeristeistä. PAROC-kivivillatuotteet kestävät korkeita lämpötiloja. Ne estävät aurinkopaneelien kuumentumisesta johtuvaa tehonhävikkiä ja parantavat näin paneelien energiatehokkuutta.

 

Eristys parantaa aurinkopaneelien energiatehokkuutta

Kun auringon valo osuu aurinkopaneelin tasaiselle pinnalle, se imee energian itseensä. Tällöin paneeli kuumenee. Kun aurinkopaneeli kuumenee, se menettää tehoaan. Kun lämpötila nousee yhden asteen, tyypillinen paneeli menettää tehostaan noin 0,5 prosenttia. PAROC InSolar 50 -eriste pitää paneelin elementit viileämpinä ja lisää näin sen energiantuottoa. Paneeli tuottaa sekä sähköä että lämmintä vettä entistä tehokkaammin.