Paroc laajentaa toimintaansa Venäjällä

01 helmi 2012
Paroc Group on toteuttanut pitkän tähtäyksen laajentumisstrategiaa johdonmukaisesti. Paroc on varmistanut aseman Itämeren ympäristön johtavana lämmöneristeiden toimittajana. Tuotantolaitoksia on Suomen lisäksi Ruotsissa, Liettuassa ja Puolassa. Paroc laajentaa toimintaansa nyt Venäjän kasvaville markkinoille.

Paroc Group on päättänyt investoida tehtaaseen Tverin alueella, Moskovasta luoteeseen. Paroc Groupin toimitusjohtajan, Kari Lehtisen, mukaan kivivillamarkkinoiden odotetaan kasvavan Venäjällä tulevina vuosina selvästi nopeammin kuin muualla Länsi-Euroopassa. “Kivivillan kysynnän odotetaan kasvavan Venäjällä vuosittain noin 10 % seuraavien vuosien ajan. Energiatehokkuutta ja paloturvallisuutta koskevan lainsäädännön tiukentuminen siivittää eristekysynnän huomattavaa kasvua Venäjällä jatkossakin. Venäjä on lisäksi selkeästi kivivillamarkkina, jossa tuotteidemme ominaisuuksia arvostetaan suuresti", Lehtinen kertoo.

 

Viimeisten kahden vuosikymmenen aikana Paroc on myyntitoiminnoillaan Pietarissa ja Moskovassa vakiinnuttanut asemansa Venäjän eristemarkkinoilla laatutoimittajana. Olemme hyvässä asemassa vastaamaan kasvavaan kysyntään omalla paikallisella tuotannolla”, Lehtinen jatkaa.

 

 

Paroc suunnittelee investoivansa 170 miljoonaa euroa Tveriin. Suunnitelmissa on kolme rakennuseristeiden tuotantolinjaa ja laitteistot teknisten eristeiden tuotantoon. Vuosittainen tuotantokapasiteetti tulee olemaan 150 tuhatta tonnia ja tehdas tulee työllistämään 600 henkilöä.

Ensimmäisessä vaiheessa investointi sisältää yhden tuotantolinjan rakennuseristeiden tuotteille. Tuotanto alkaa vuonna 2013.