Paroc kehitti kerrostalojen julkisivuihin sääturvallisen lämmöneristeen

25 tammi 2013
Cortex OneParoc on tuonut markkinoille kerrostalojen tuulettuviin julkisivuihin soveltuvan energiatehokkaan Paroc Cortex One -eristeratkaisun, jossa kosteus- ja paloturvallisuuteen on kiinnitetty erityistä huomiota. Tuotteen ominaisuudet nousevatkin parhaiten esille vaikeissa sääolosuhteissa, kuten meren läheisyydessä rakennettaessa.

Betonielementtiteollisuuden tarpeisiin tarkoitettu innovatiivinen Paroc Cortex One on suunniteltu asiakkaan kanssa yhteistyössä. Kyseessä on Parocin kivivillasta valmistettu eristelevy, jonka pintaan on lisätty vesihöyryä läpäisevästä ja palamattomasta materiaalista valmistettu Cortex-pinnoite.

Eristelevy puolestaan kiinnitetään tehtaalla valmiiksi betonielementtiin, jolloin se toimii jo rakennusvaiheessa lämmöneristeenä, sekä suojaa talon rakennetta tehokkaasti tuulelta ja sateelta. Tästä syystä seinärakenteeseen ei pääse tiivistymään kosteutta rakentamisen aikana.

Paroc Cortex One sopii ulkoseinien lisäksi käytettäväksi yläpohjiin ja tuulettuviin alapohjiin, mikäli tuotteen pinnalta vaaditaan A2-s1,d0 -paloluokitusta.

 

Hyvää palautetta ensimmäisistä käyttökohteista

Merelliseen ympäristöön Helsingin Jätkäsaaressa rakenteilla olevat Rakennusliike Reposen kaksi asuinkerrostaloa ovat pilottivaiheen jälkeen ensimmäiset Paroc Cortex One -käyttökohteet. Materiaalivalinnan keskeisenä kriteerinä oli tavoite välttää rakentamisen aikana helposti syntyviä kosteusvaurioita. Myös sijainti meren äärellä edellytti normaalia tiukempaa sääsuojausta.

Reposen asennuskokemukset Paroc Cortex One -tuotteella pinnoitetuista elementeistä ovat tähän mennessä olleet erittäin myönteisiä. Perinteiseen rakentamistapaan verrattuna runkovaiheen työt ovat sujuneet nopeammin, joten rakennukseen saadaan lämmöt päälle normaalia aikaisemmin sisätöiden aloitusta varten.