Medvedev ja Vapaavuori mukana Parocin Venäjän-tehtaan vihkiäisissä

03 joulu 2013

New Paroc production plant opened in RussiaItämeren alueen johtava eristeratkaisujen valmistaja Paroc Group on käynnistänyt kivivillaeristeiden tuotantolaitoksen toiminnan Venäjällä. Tehdas vihittiin käyttöön 3. joulukuuta avajaisjuhlallisuuksissa. Tuotantolaitos on ensimmäinen osa Parocin Venäjä-investointia, jonka arvioidaan kokonaisuudessaan yltävän 170 miljoonaan euroon. 

 

Paroc Groupin Venäjälle suunnatun tehdasinvestoinnin ensimmäinen osa, kivivillaeristeitä valmistava tuotantolaitos, on käynnistänyt toimintansa. Tuotantolaitoksen avajaisia vietettiin tehtaalla Izoplitissä, Tverin alueella, 3. joulukuuta. Tilaisuudessa olivat paikalla myös elinkeinoministeri Jan Vapaavuori sekä Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev. Nyt käyttöön vihittyyn ensimmäiseen tuotantolinjaan on investoitu noin 60 miljoonaa euroa ja se on osa laajempaa, vaiheittain toteutettavaa kokonaisinvestointia. Ensimmäisen vaiheen tuotantolaitos kattaa noin 10 % Parocin kokonaistuotannosta ja työllistää 120 henkeä paikallisesti.

Tuotantolaitoksen avaaminen on merkittävä osa Parocin pitkän tähtäimen kasvustrategiaa. Venäjän toimintojen laajentuminen maahantuonnista paikalliseen valmistukseen parantaa entisestään myös toimitusvarmuutta ja tuotteiden saatavuutta venäläisille asiakkaille. 

Olemme saavuttaneet Parocin laajentumisessa yhden tärkeän virstanpylvään. Uusi tehtaamme mahdollistaa asiakkaidemme palvelemisen entistäkin laajemmin ja nopeammin. Tehtaan toiminnan käynnistyminen on lisäksi osoitus Venäjän ja Suomen yhä tiiviimmästä vuorovaikutuksesta ja kumppanuudesta. Sekä Venäjän että Suomen viranomaiset ovat suhtautuneet tehdashankkeeseen positiivisesti ja yhteistyö viranomaisten kanssa on ollut hankkeen aikana sujuvaa”, Paroc Groupin toimitusjohtaja Kari Lehtinen sanoo

Paroc on viimeisen kahden vuosikymmenen aikana onnistunut Moskovan ja Pietarin myyntitoiminnoillaan vakiinnuttamaan asemansa paikallisilla eristemarkkinoilla. Tähän asti Paroc on vienyt Venäjälle Suomen, Puolan ja Liettuan tuotantolaitoksissaan valmistettuja eristeitä. Venäjän-viennin osuus on ollut noin 7 % Parocin liikevaihdosta.

Jatkossa pystymme toimittamaan samoja korkealaatuisia tuotteitamme Venäjän markkinoille paikallisesti valmistettuna. Investoinnin valmistumisen myötä olemme aidosti osa energiatehokasta, paloturvallista ja vastuullista rakentamista myös Venäjällä. Tavoitteenamme on kaksinkertaistaa Venäjän liikevaihtomme vuoteen 2015 mennessä”, sanoo Parocin Venäjän toimintojen johtaja Igor Shatz

Mineraalivillaeristeiden kysynnän odotetaan kasvavan Venäjällä 8-10 % vuosittain vuoteen 2020 asti. Parocin tavoitteena on vastata Venäjän kasvavaan kysyntään rakentamalla Izoplitin tehtaan yhteyteen yhteensä kolme rakennuseristeiden tuotantolinjaa sekä teknisten eristeiden tuotantoyksikkö. Paroc arvioi kokonaisinvestoinnin yltävän 170 miljoonaan euroon ja tulevan kattamaan noin 30 % Parocin kokonaistuotannosta. Suunnitelmien mukaan mahdolliset jatkoinvestoinnit Tveriin tapahtuvat vaiheittain lähivuosina ja valmiina tehdas työllistäisi noin 600 henkeä. Tehtaan tarpeita silmällä pitäen Paroc on myös kunnostanut Izoplitin alueen vedenhuoltojärjestelmää ja osaksi uudelleenrakentanut alueen viemärijärjestelmän. Molemmista parannuksista hyötyvät myös alueen asukkaat.

 

New Paroc production plant opened in Russia 
Kari Lehtinen, Jan Vapaavuori, Dmitry Medvedev, Lauri Ratia (valokuvaaja: Press Service of the Government of the Russian Federation)

New Paroc production plant opened in Russia 
Jan Vapaavuori, Dmitry Medvedev, Andrei Shevelev, Kari Lehtinen (valokuvaaja: Press Service of the Government of the Russian Federation)

 

Lisätietoja ja toimitusjohtajan haastattelupyynnöt:

Anne-Maarit Sepling, markkinointi- ja viestintäjohtaja, Paroc Group
anne-maarit.sepling@paroc.com  
+358406708033

Kuvapyynnöt: Karolina Kościańska, Communications Assistant
karolina.koscianska@paroc.com
+48602331948

Paroc on Itämeren alueen johtava energiatehokkaiden eristeratkaisujen valmistaja. Toimintamme kulmakiviä ovat asiakas- ja henkilöstölähtöisyys, jatkuva innovaatio, kannattava kasvu sekä kestävä kehitys. Paroc-tuotteita ovat rakennuseristeet, tekniset eristeet, laivaeristeet, rakennuselementit ja akustointituotteet. Tuotteet valmistetaan Suomessa, Ruotsissa, Liettuassa ja Puolassa sekä vuodesta 2013 eteenpäin myös Venäjällä. Myyntitoimistoja ja edustustoja on 14 maassa Euroopassa. Paroc Groupin omistaa ryhmä pankkeja ja muita institutionaalisia sijoittajia sekä vähemmistöomistajana Parocin henkilöstö. Liikevaihtomme vuonna 2012 oli 430 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä keskimäärin 2019. www.paroc.fi