Paroc ja muut energiatehokkuusalan johtavat yritykset suhtautuvat varauksellisesti EU:n valmisteilla olevaan energiatehokkuusstrategiaan

16 heinä 2014
Paroc ja 21 muuta rakennus- ja energiatehokkuusalan yritystä ovat lähettäneet EU-komission puheenjohtaja José Manuel Barrosolle avoimen kirjeen, jossa he esittävät tyytymättömyytensä valmisteilla olevaan EU:n energiatehokkuusstrategiaan. Strategiaehdotus ei aseta riittäviä vaatimuksia korjausrakentamiselle, vaikka juuri korjausrakentamisella on merkittävä vaikutus koko EU-alueen taloudelliseen tilanteeseen sekä energiatehokkuuteen. EU:n energiatehokkuusstrategia on tarkoitus hyväksyä heinäkuun loppuun mennessä.
EU-komission ja konsulttiyhtiöiden raportit vahvistavat näkemykset siitä, että korjausrakentamisen määrän ja laadun lisääminen on välttämätöntä. Ympäristöalan konsulttiyhtiö Ecofysin tuoreen raportin mukaan korjausrakentaminen vähentäisi voimakkaasti tarvittavan tuontienergian määrää. Selvitys osoittaa, että jopa 61 prosenttia kaasun tuonnista kuluu rakennuksiin - korjausrakentaminen vähentäisi kaasun tuontia jopa 60 prosentilla vuoteen 2030 mennessä. EU-komission omissa raporteissa todetaan, että korjausrakentaminen on avain moniin EU:n sosiaalisiin, taloudellisiin ja ympäristön haasteisiin.

Lue lisää lehdistötiedotteesta