Antaa palaa - kivivilla eristää tarpeesi mukaan

29 maalis 2017

Palotilanteessa rakennusrunko ja -materiaalit ovat kovalla koetuksella. Kuumuuden ylittäessä materiaalin kriittisen lämpötilan teräkset taipuvat, betonilaatat rapautuvat ja puurungot hiiltyvät. Kaikki rakenteet tarvitsevat lisäaikaa – palolta eristävän kerroksen, joka varmistaa riittävän lujuuden säilymisen myös korkeissa lämpötiloissa.

Kivivillan ominaisuudet rakenteiden palosuojauksessa ovat omaa luokkaansa. Palamaton materiaali erinomaisella eristyskyvyllä on helppo työstää, asentaa ja nyt myös mitoittaa. Parocin tekemien palotestien tulokset on nyt koottu palosuojausoppaisiin. Niistä suunnittelija, viranomainen tai asentaja löytää helposti sopivan palosuojausratkaisun erilaisiin tilanteisiin.

Paroc on tunnettu paloturvallisista eristeratkaisuistaan. ”Meillä on valtavasti testattua tietoa rakenteiden toiminnasta palotilanteessa. Testiraporttien sijaan haluamme jakaa osaamisemme rakenteiden toiminnasta palotilanteessa asiakkaidemme kanssa mahdollisimman helposti käytettävässä muodossa” sanoo Parocin kehityspäällikkö Susanna Tykkä-Vedder.

Parocilta löytyy nyt suunnitteluohjeet betonin, teräksen ja puun palosuojaukseen.

Tutustu uusiin palosuojausoppaisiin >> www.paroc.fi/palosuojausoppaat

Lisätietoa palosuojausoppaista: Susanna Tykkä-Vedder, 040 705 4999