Flytour XD valitsi kahvilaansa Parocin uutuustuotteen: ”PARAFON Step on tyylikäs ja toiminnallinen”

16 tammi 2017

Flytour XD on ainutlaatuinen ja elämyksellinen kokonaisuus aivan Helsingin keskustassa. Paikka on myös Parocin uudelle PARAFON Step –akustiikkalevylle ensimmäinen julkinen tila. Tuote lanseerattiin ammattilaisille 10.11.2016.

 

Helsingin Katajanokalla sijaitseva Flytour XD avautui yleisölle joulukuussa 2016. Rakennuksessa on kaksi eri palvelukonseptia: 4D-elokuvateatteri sekä kahvila. Kohteen rakennustyöt alkoivat heinäkuussa ja seinäpaneelien pystytys elokuussa.

– Kaikki yhteistyökumppanimme ovat suomalaisia ja alansa parhaita toimijoita, Flytour XD:n operatiivinen johtaja Pipsa Vehmanen kertoo.

Parocin osalta valinta oli helppo.

– Yritys on kotimainen, oman erityisalansa uranuurtaja. Jaamme myös samat arvot; vastuullisuus, innovatiivisuus, suomalainen design ja tyytyväinen asiakaskunta, Vehmanen luettelee.

Tuote vastaa tarpeeseen

4D-elokuvateatteri on vuorattu mustalla PARAFON Buller –akustiikkalevyllä. Yhdeksän minuuttia kestävässä elokuvassa Helsingin suosituimmista nähtävyyksistä ääni- ja kuvatehosteilla on iso rooli, mitkä eivät välity katsojalleen ilman täydellistä äänentoistoa ja -tehoa.

– Buller on tavallista akustiikkalevyä paksumpi ja sopii siksi tilaan erinomaisesti, aluepäällikkö Marcus Lönn Parocilta selventää.

Kahvilan puolelle sen sijaan haluttiin enemmän näyttävyyttä jokaista yksityiskohtaa myöten.
Kehitysinsinööri Riikka Flaaming toteaa, että PARAFON Step on ainutlaatuinen paitsi tuotteena, myös kokonaiskonseptina. – Ihannetilanne on aina, että suunnittelu ja toteutus lähtevät asiakkaan tarpeesta, niin kuin nytkin.

Akustiikkalevyn ladonta- ja värimallit yhdessä Parocin kanssa suunnitellut arkkitehti Andreas Lyckefors Arkkitehtitoimisto Bornstein Lyckeforsista kertoo, että markkinoilta on puuttunut akustinen tuote, joka on sekä toiminnallinen että tyylikäs. Uutuustuotteen suunnittelussa visuaalisuus on ollut ykköskriteeri; vaimennusominaisuudet ovat tulleet kaupan päälle.

– Kehitystyön lopputuloksena syntyi tuote, joka mahdollistaa lukemattomia variaatioita ladontatekniikasta ja värimaailmasta riippuen, Lyckefors jatkaa.

Step-akustiikkalevyn vakiokokoa on pienennetty, jotta se sopii myös pienempään tilaan ja antaa ladonnalle enemmän vaihtoehtoja. – Asennus vaatii hieman enemmän aikaa, mutta teknisesti se on yhtä helppo kuin muutkin tuotteemme, Lönn kertoo.

Kahvilan sisustuksesta vastanneelle sisustusarkkitehti Kristiina Michelssonille Studio Arcibellasta akustiikkalevyn ominaisuudet olivat mieluisia.

– Sain käyttää rohkeasti mielikuvitusta levyjen ladonnassa, hän iloitsee. – Katon väriksi valitsin beigen, mikä sopii yhteen muun sisustuksen kanssa. Yhdessä näyttävien valaisimien kanssa katto on todellinen katseenvangitsija.

Ensimmäiset kokemukset tilan ja tuotteen toimivuudesta Flytour XD ja Paroc saivat PARAFON Stepin lanseeraustilaisuudessa 10.11. Paikalla oli noin 80 vierasta pääkaupunkiseudun arkkitehti- ja sisustussuunnittelutoimistoista.

– Olemme positiivisesti yllättyneitä; todellisuus oli jopa parempi kuin mitä olimme uskaltaneet toivoa, Lönn paljastaa.

– Flytour XD on suomalaista designia parhaimmillaan, ”perfect match”, Vehmanen päättää.

Lisätietoja:
Marcus Lönn
040 9220956
marcus.lonn@paroc.com