ProdLibin BuildUp-materiaalikirjasto palvelee suunnittelijoita entistä paremmin

11 touko 2020

Paroc ProdLib BuildUp

ProdLibin BuildUp-materiaalikirjasto on kätevä työkalu, josta Parocin tuotetiedot ja rakennemallit löytyvät helposti. Työkalusta on nyt ilmestynyt päivitetty versio, jossa on uusia, hyödyllisiä toiminnallisuuksia.

ProdLib BuildUp-materiaalikirjasto on Revit- ja AutoCAD-ohjelmille soveltuva työkalu, jolla voi luoda ajantasaisia rakennemalleja erilaisista rakennusmateriaaleista sekä tuotteista. Työkalu on tarkoitettu arkkitehtien ja rakennesuunnittelijoiden käyttöön.

Materiaalikirjasto sisältää materiaaleja sekä testattuja rakennetyyppejä useilta valmistajilta, ja mukana ovat myös Parocin tuotetiedot ja rakennemallit. Työkalun avulla suunnittelija voi koota omat rakennetyyppinsä kerros kerrokselta valitsemalla haluamansa materiaalit ja määrittelemällä niille kerrospaksuudet. Tuotteita voi näppärästi hakea esimerkiksi materiaalin ominaisuuksien mukaan.

Nyt BuildUp-työkalusta on ilmestynyt päivitetty versio, jonka uudet toiminnallisuudet takaavat entistäkin paremman käyttäjäkokemuksen.

Ota käyttöön ProdLib BuildUp työkalu >>


Paroc otti käyttöön ProdLib BuildUp-materiaalikirjaston ensimmäisen version toukokuussa 2019. Kokemukset noin vuoden verran käytössä olleesta työkalusta ovat olleet lupaavia, ja käytettävyys paranee sitä mukaa kun mukaan saadaan lisää valmistajia ja tuotetietoja.

”Käyttäjän kannalta olennaista on työkalun helppokäyttöisyys: verrattuna perinteiseen tapaan sen avulla on helppo etsiä tuotetietoja eri kirjastoista ja luoda rakennemalli suunnitteluohjelmassa”, kertoo Parocin Juha Laihonen. ”Samasta kirjastosta suunnittelija pääsee nopeasti etsimään kaikkien tarvitsemiensa tuotteiden tiedot.”

ProdLibin Janne Virtanen kertoo, että kantava ajatus BuildUp-työkalua kehitettäessä onkin ollut helpottaa suunnittelijoiden työtä. Vastaavaa järjestelmää ei ole aiemmin ollut markkinoilla ja työkalu on otettu hyvin vastaan. Ensimmäisen version käyttäjäkokemukset ja -toiveet ovat auttaneet uuden version luomisessa.

”Peruskonsepti ja toiminnallisuudet on hyvin testattu. Työkalun peruskäyttö on helpottunut ja kokonaisuus toimii nyt entistä paremmin”, Virtanen kertoo ja toteaa järjestelmän kehittyvän jatkuvasti eteenpäin käyttäjäkunnan kasvaessa.

Juha Laihosen mukaan käyttäjiltä saatu palaute on ollut positiivista.
”Uuden version Paroc-käyttöliittymässä on nyt myös suora linkitys Parocin rakennevalitsimen detaljikirjastoon sekä tuotevalikoiman kiitelty lisätietoa-linkki, joka vie nopeasti oikeaan paikkaan valmistajan nettisivustolle. Prodlibin kautta tieto löytyy valmistajan nettisivuja nopeammin, kun aikaa ei kulu oikeaa valikkoa ja valikon valikkoa etsiessä”, Laihonen toteaa.

Lisätietoja: 

Product and Program Leader Juha Laihonen, puh. 0400 902 759