Paroc asetti kunnianhimoiset kestävän kehityksen tavoitteet

17 marras 2020

Kivivillaeristevalmistaja Paroc sitoutuu suunnittelemaan ja tuomaan markkinoille uusia vähähiilisiä tuotteita sekä puolittamaan yhtiön hiilidioksidipäästöt vuoteen 2030 mennessä.

Kivivillaeristevalmistaja Parocilla, joka on osa Fortune 500- ja Dow Jones Sustainability Index -yritys Owens Corningia, on nyt uusi kestävän kehityksen strategia ja tavoitteet. Yhtiön kunnianhimoisiin tavoitteisiin, jotka ovat linjassa Owens Corningin kestävän kehityksen tavoitteiden kanssa, lukeutuvat mm. Parocin tuotteiden positiivisten vaikutusten tuplaaminen ja liiketoiminnan negatiivisten vaikutusten puolittaminen.

Käytännössä se tarkoittaa, että Parocin tavoitteena on puolittaa vuoteen 2030 mennessä hiilidioksidipäästöt ja vähentää muovin käyttöä 30 prosentilla. Yhtiön tehtailta ei myöskään synny enää vuonna 2030 kaatopaikkajätettä.

Tavoitteiden saavuttamiseksi Paroc aikoo laajentaa myös asiakkaiden jätteiden kierrätysratkaisu Rewoolin käyttöä ja tuoda markkinoille uusia, vähähiilisiä tuotteita. Yksi konkreettinen esimerkki on hiilineutraalin Paroc Natura -tuotelinjan lanseeraus vuoden 2021 alussa.

”Energiatehokkuus on Parocin liiketoiminnan ytimessä. Kivivillan lämpöeristysominaisuudet säästävät 50 vuoden aikana kutakin kivivillan valmistuksessa syntyvää hiilidioksiditonnia kohti noin 200 tonnia hiilidioksidia. Se ei kuitenkaan tarkoita, että tyytyisimme tähän. Haluamme kääntää jokaisen kiven löytääksemme uusia tapoja pienentää hiilijalanjälkeämme”, Owens Corning Insulation Europen kestävän kehityksen johtaja Beatrice Hallén kertoo.

Paroc avasi vastuullisuus-verkkosivut viestiäkseen entistä paremmin kestävän kehityksen tavoitteistaan ja toimenpiteistään. OUR IMPACT -esite tiivistää Parocin kestävän kehityksen tavoitteet ja toimenpiteet.

”Haluamme olla edelläkävijä, joka kehittää kestäviä rakennuksia yhdessä asiakkaiden kanssa. Pyrimme myös suunnittelemaan tuotteemme ja ratkaisumme siten, että ne voi kierrättää ja uusiokäyttää. Meille vastuullisuus ei tarkoita vain nykyhetken tarpeiden tyydyttämistä vaan myös sitä, että voimme tehdä maailmasta paremman paikan”, Hallén toteaa.

Lue lisää: 

www.paroc.fi/vastuullisuus
Vastuullisuustavoitteet 
OUR IMPACT -esite (pdf)

 

Lisätietoja: 

Beatrice Hallén, Sustainability Leader, Owens Corning Insulation Europe
puh. +46 705 46 91 10, beatrice.hallen@owenscorning.com

Johanna Harila, Marketing Leader Building Insulation, Paroc 
puh. 040 844 32 33, johanna.harila@owenscorning.com