PAROC Natura Lana - ensimmäinen hiilineutraali kivivillaeristeemme

05 helmi 2021

PAROC Natura Lana on hiilineutraali kivivillaeriste

Rakennusten koko elinkaaren aikaisten päästöjen supistaminen on yksi tehokkaimpia keinoja hillitä ilmastomuutosta. Kotimainen hiilineutraali PAROC® Natura Lana pienentää merkittävästi rakennusten hiilijalanjälkeä.

Rakennetulla ympäristöllä on merkittävä rooli ilmastonmuutoksen hillitsijänä. Euroopan unionissa rakennukset tuottavat yli kolmasosan kasvihuonepäästöistä. Esimerkiksi Suomessa rakennusalan etujärjestö Rakennusteollisuus on laskenut, että rakennettu ympäristö tuottaa vuosittain 17,1 miljoonaa tonnia hiilidioksidia, paljon enemmän kuin esimerkiksi liikenne. Näin ollen energiatehokkuuden parantaminen rakennetussa ympäristössä sen koko elinkaaren ajan on kustannustehokkain keino hillitä ilmastonmuutosta, ja tämän tavoitteen saavuttamisessa vähähiilisillä ja energiatehokkailla rakennusmateriaaleilla on huomattava rooli. PAROC Natura Lana vastaa tähän tarpeeseen ja tarjoaa energiatehokkaan lämmöneristeen vähähiilisen rakentamisen useisiin eri käyttökohteisiin, esimerkiksi seiniin ja yläpohjiin. PAROC Natura Lanassa yhdistyvät kaikki kivivillan tutut edut; erinomainen palo- ja kosteusturvallisuus sekä huippuluokan äänenvaimennusominaisuudet.

Hiilineutraali PAROC Natura Lana on kotimainen tuote

PAROC Natura Lana valmistetaan Suomessa Paraisten tehtaallamme käyttäen vähähiilistä sulatusteknologiaa ja vihreää sähköä, mikä vähentää sulatuksen hiilidioksidipäästöjä noin 80 prosenttia perinteiseen kupoliuuniteknologiaan verrattuna. Maksimoimalla tuotannossa kierrätetyn kivivillan osuuden pystymme vähentämään neitseellisen raaka-aineen määrää. Tuloksena on tuote, jonka hiilijalanjälki on hyvin pieni: 

  • Tuotevaiheen GWP (A1–A3) 0,59 kg CO2ekv/m2, R=1 ja
  • Koko elinkaaren ajalta GWP (A1–D) 0,72 kg CO2ekv/ m2, R=1

PAROC Natura Lanan koko elinkaaren aikana synnyttämät kasvihuonekaasupäästöt 0,72 kg CO2ekv/m2 (R=1) kompensoidaan Gold Standard -sertifioiduissa Gyapa-keitinprojektissa Ghanassa ja Delhin metrohankkeessa Intiassa. Näin toimimalla voimme tarjota sinulle ensimmäisen hiilineutraalin tuotteemme. PAROC Natura Lanan hiilineutraalius on SCS-sertifiointijärjestelmän todentama, josta osoituksena on sertifikaatti.

 

Lue lisää PAROC Natura Lanasta >>

Lue lisää Parocin vastuullisuudesta >>