Vodavol on ratkaisu vanhojen kerrostalojen julkisivusaneeraukseen

13 heinä 2022

Vodavol julkisivujärjestelmä

Vodavol on neljän rakennusalan asiantuntijayrityksen kehittämä vanhojen kerrostalojen betonisandwichelementtirakenteiden saneerausjärjestelmä, joka on kehitetty tarpeesta selkeyttää julkisivukorjauksen suunnittelua ja toteutusta. Suunnittelun, materiaalitoimittajien ja urakoitsijan yhteistyönä kehitetty kokonaisjärjestelmä varmistaa tilaajalle onnistuneen ratkaisun. Vodavol on samalla hieno lopputulema rakennusalan toimijoiden yhteiskehittämisestä.

Vodavol syntyi tarpeesta yksinkertaistaa ja nopeuttaa julkisivukorjauksen suunnittelua ja toteuttamista, sillä Suomessa on miljoonia neliömetrejä betonikerrostalojen julkisivuja, jotka ovat tulleet elinkaarensa päähän. Suuri osa on 1960–70-luvuilla rakennetuissa betonisandwich-rakenteisissa kerrostaloissa.

Kiteytetysti Vodavol on energiatehokas ja paloturvallinen julkisivukorjausten kokonaiskonsepti, joka lyhentää niiden suunnitteluun ja asennukseen kuluvaa aikaa sekä pienentää remonttikustannuksia. Vodavol on kehitetty eritoten 1970-luvun kerrostalojen betonisandwichelementtirakenteiden korjaamiseen. Kokonaisuus on syntynyt Vahasen suunnitteluosaamisen, Constin asennustöiden näkemyksen sekä Hiltin ja Parocin materiaalituntemuksen lopputuloksena.

Suunnitteluaineistot saatavilla verkossa

Vahasen korjausrakentamisen suunnittelupalvelut on tuottanut suunnittelijoiden käyttöön Vodavol-perusrakennetyypit sekä detaljisuunnittelun mallisuunnitelmat, jotka ovat verkkosivuilla kaikkien saatavilla. – Tavoitteena on helpottaa perusratkaisuilla suunnittelijoiden työtä, jotta he voivat keskittyä kohdekohtaiseen detaljisuunnitteluun. Haluamme näin omalta osaltamme helpottaa suunnittelijan työtä ja parantaa suunnittelun laatua. Osana järjestelmää teemme myös rakenteiden hiilijalanjälkilaskennat, jotka ovat yhtä lailla verkossa saatavilla, johtaja Marko Latvala Vahasen Suunnittelupalveluista kertoo.

Energiatehokas julkisivurakenne laadukkaista materiaaleista

 Hilti ja Paroc ovat tuoneet puolestaan järjestelmään vahvaa materiaaliosaamista kiinnikkeillä ja eristeillä, joiden ansiosta Vodavol-julkisivurakenne on energiatehokkuuden, paloturvallisuuden, akustiikan ja kosteusominaisuuksiensa puolesta huippuluokkaa. - Kokonaisuus on näin rakennusteknisesti pienintä detaljia myöten mietitty toimiva kokonaisuus, joka parantaa myös rakennuksen jälleenmyyntiarvoa, tuotepäällikkö Tero Virrantuomi Parocilta toteaa. – On selvää, että yhteensopivat komponentit minimoivat riskejä ja pidentävät rakenteen elinkaarta. Kukin materiaalitoimittaja on myös sitoutunut takaamaan Vodavol-järjestelmän tuotteiden saatavuuden. Sillä on arvoa erityisesti nyt, kun kaikki toimialat kärsivät saatavuusongelmista, projektimyynnin asiantuntija Santtu Laakkonen Hiltiltä lisää.

Lisätietoja:

Käy tutustumassa tarkemmin Vodavol-järjestelmään osoitteessa www.vodavol.fi