Paroc Akustiikka (PARAFON) on osa ROCKWOOL konsernia. Lokakuusta lähtien kotisivujen sisältö löytyy osoitteesta parafon.com.

Moduulikatot

PARAFON ExclusiveImage

PARAFON Exclusive

PARAFON Exclusive on tyylikäs akustiikkalevy, joka tarjoaa paljon variaatiomahdollisuuksia. Se sopii alakattoihin tiloissa, joissa esteettisyydeltä vaaditaan erityisen paljon. Laadukkaan erittäin valkoisen lasihuopapinnan, hyvän äänenvaimennuskyvyn ja alhaisen kiiltoasteen ansiosta akustiikkalevy sopii hyvin kaikkiin sisustustiloihin, myös epäsuoraan valaistukseen. PARAFON Exclusivea on saatavana erilaisilla reunavaihtoehdoilla, ja se voidaan asentaa Armstrong Prelude -kannatinlistajärjestelmään, design-kannatinlistajärjestelmiin tai suoraan kattoon. PARAFON Exclusiven paloluokitus on A2, s1-d0 (EN 13501-1). Akustiikkalevyn ydin on palamatonta kivivillaa, joka pitää muotonsa myös tulipalojen yhteydessä esiintyvissä erittäin korkeissa lämpötiloissa. Kokonaispaloturvallisuuden kannalta suosittelemme asennusta Armstrong Prelude -kannatinlistajärjestelmään, jossa on palokatkot valmiina.

PARAFON ClassicImage

PARAFON Classic (PARAFON Parmitex Viva)

PARAFON Classic / PARAFON Parmitex Viva on korkealaatuinen akustiikkalevy. Tyylikkään lasihuopapinnan ja alhaisen kiiltoasteen ansiosta akustiikkalevy sopii alakattoihin kaikentyyppisissä sisustustiloissa. PARAFON Classicin / PARAFON Parmitex Vivan paloluokitus on A1 (EN 13501-1). Akustiikkalevyn ydin on palamatonta kivivillaa, joka pitää muotonsa myös tulipalojen yhteydessä esiintyvissä erittäin korkeissa lämpötiloissa. Kokonaispaloturvallisuuden kannalta suosittelemme PARAFON Classicin / PARAFON Parmitex Vivan asentamista Armstrong Prelude -kannatinlistajärjestelmään, jossa on palokatkot valmiina. Voimme tarjota PARAFON Classic -tuotteesta myös K2 10-luokitellun ratkaisun.

PARAFON RoyalImage

PARAFON Royal

PARAFON Royal on suoraan sisäkattoon liimattava tyylikäs akustiikkalevy. Kaikki näkyvät reunat on verhoiltu levyn värisellä lasihuovalla joten PARAFON Royal tarjoaa elegantin vaihtoehdon erityistä esteettisyyttä vaativiin ympäristöihin. PARAFON Royalin voi asentaa koko katon alueelle, levyryhminä tai yksittäisinä levyinä. Akustiikkalevyn ydin on palamatonta kivivillaa ja pinta lasihuopaa. Värivaihtoehdot ovat valkoinen, sementinharmaa ja metallinharmaa. Tuotteen todellinen mitta on -8mm ilmoitetusta.

PARAFON DirectImage

PARAFON Direct

PARAFON Direct on suoraan alustaan liimattava akustiikkalevy. Levyn pinta on verhoiltu valkoisella Classic-lasihuovalla ja reunat peittomaalattu, joten ne voidaan haluttaessa jättää näkyviin. PARAFON Direct -akustiikkalevyn paloluokitus on A1 (EN 13501-1). Levyn ydin on palamatonta kivivillaa, joka pitää muotonsa myös tulipalojen yhteydessä esiintyvissä erittäin korkeissa lämpötiloissa. 

PARAFON NordicImage

PARAFON Nordic

PARAFON Nordic on perusakustiikkalevy alaslaskettuihin kattoihin. Levyä on saatavana kannatinlistajärjestelmiin sopivina reunamalleina A ja E.  PARAFON Nordicin paloluokitus on A1 (EN 13501-1). Perusakustiikkalevyn pinta on valkoista lasihuopaa ja ydin palamatonta kivivillaa, joka pitää muotonsa myös tulipalojen yhteydessä esiintyvissä erittäin korkeissa lämpötiloissa. Kokonaispaloturvallisuuden kannalta suosittelemme asennusta Armstrong Prelude -kannatinlistajärjestelmään, jossa on palokatkot valmiina.

PARAFON ColortoneImage

PARAFON Colortone

PARAFON Colortone on yhteisnimi värillisille akustiikkalevyille, joiden maalatun lasihuopapinnan laatu on korkea ja kiiltoaste alhainen. Vakiovärit ovat Black, Cement, Metal ja Navy. PARAFON Colortone -akustiikkalevyjen ydin on palamatonta PAROC-kivivillaa, joka pitää muotonsa myös tulipalojen yhteydessä esiintyvissä erittäin korkeissa lämpötiloissa. Kokonaispaloturvallisuuden kannalta suosittelemme levyjen asentamista Armstrong Prelude -kannatinlistajärjestelmään, jossa on palokatkot valmiina.  
 

PARAFON PaletteImage

PARAFON Palette

PARAFON Palett on maalattu akustiikkalevy luoviin alakattoratkaisuihin. Levyjä on saatavana useimmissa NCS-sävyissä. Valittavana on useita reunavaihtoehtoja, joten levyt voidaan asentaa joko kannatinlistoihin tai suoraan sisäkattoon tai seinään. PARAFON Palett -akustiikkalevyjen ydin on palamatonta PAROC-kivivillaa, joka pitää muotonsa myös tulipalojen yhteydessä esiintyvissä erittäin korkeissa lämpötiloissa. 
 

PARAFON StepImage

PARAFON Step

PARAFON Step -akustiikkalevyllä saat ääntä vaimentavan, tyylikkään ja yksilöllisen, muuhun sisustukseen sopivan alakaton. Eripaksuiset, -kokoiset ja -väriset akustiikkalevyt voidaan asentaa liimaamalla (Step Direct) tai E15-kannatinlistajärjestelmällä (Step for Grids) vapaavalintaisessa järjestyksessä. Näin kattoon saadaan kolmiulotteinen vaikutelma. Saatavilla on kolme eri levypaksuutta ja kolme levykokoa. Valmiit väri- ja ladontamallit helpottavat suunnittelua.

PARAFON HygieneImage

PARAFON Hygiene

PARAFON Hygiene on erittäin kestävä, alakattoon asennettava akustiikkalevy, joka on kehitetty erityisen hyvää hygieniaa ja puhtautta vaativiin tiloihin. Pinta on valkoista vahvistettua lasihuopaa, joka ei naarmuunnu ja kestää korkea- ja matalapainepesua sekä puhdistamista desinfiointiaineilla. PARAFON Hygiene asennetaan suoraan alustaan tai kannatinlistoihin: kosteisiin ja märkiin tiloihin suosittelemme korroosiota kestävän Prelude CR-kannatinlistajärjestelmän käyttämistä.
Vahvistetun ja kestävän pinnan ansiosta tuote soveltuu myös suurelle kulutukselle altistuviin tiloihin, kuten koulujen käytäviin ja pukeutumistiloihin.
PARAFON Hygiene -akustiikkalevyjä voidaan käyttää tiloissa, joilla on puhdastilaluokitus ISO 4 standardin ISO 14644-1: 1999 mukaan. Silloin levyjen asentamiseen kannattaa käyttää Armstrongin ISO 4 -luokitettua CLEAN -ROOM kannatinlistajärjestelmää, jonka listoissa on upotetut silikonitiivisteet. Parafon Hygiene -levyjen ydin on palamatonta PAROC-kivivillaa, joka pitää muotonsa myös tulipalojen yhteydessä esiintyvissä erittäin korkeissa lämpötiloissa.

Tutustu vaativien tilojen 
akustiikkaratkaisuihin >>

 

 

 


PARAFON ClinicImage

PARAFON Clinic

PARAFON Clinic on erittäin kestävä, alakattoon asennettava akustiikkalevy lääkintä-, laboratorio- ym. tiloihin, joissa vaaditaan erityisen hyvää hygieniaa ja puhtautta.  Pinta on valkoista vahvistettua lasihuopaa, joka ei naarmuunnu ja kestää usein toistuvaa pyyhkimistä ja puhdistamista desinfiointiaineilla.  PARAFON Clinic asennetaan kannatinlistajärjestelmään. Vahvistetun ja kestävän pinnan ansiosta tuote soveltuu myös suurelle kulutukselle altistuviin tiloihin, kuten koulujen käytäviin ja pukeutumistiloihin.

PARAFON Clinic -akustiikkalevyjä voidaan käyttää tiloissa, joilla on puhdastilaluokitus ISO 4 standardin ISO 14644-1: 1999 mukaan. Silloin levyjen asentamiseen kannattaa käyttää Armstrongin ISO 4 -luokitettua CLEAN -ROOM -kannatinlistajärjestelmää, jonka listoissa on upotetut silikonitiivisteet. Parafon Clinic -akustiikkalevyjen ydin on palamatonta PAROC-kivivillaa, joka pitää muotonsa myös tulipalojen yhteydessä esiintyvissä erittäin korkeissa lämpötiloissa.

Tutustu vaativien tilojen 
akustiikkaratkaisuihin >>

 

 

 


PARAFON SluggerImage

PARAFON Slugger

PARAFON Slugger on erittäin vahva, iskunkestävä akustiikkalevy alakattoihin. Se kestää kovaa käyttöä sekä vaativia olosuhteita ja täyttää iskunkestävyyttä koskevan standardin EN 13964:2004 luokan 1A vaatimukset. Pinta on verhoiltu valkoisella lasikudoskankaalla. Iskunkestäväksi tarkoitettu asennus kannatinlistajärjestelmään suositellaan tehtäväksi etäisyystankojen avulla (25 mm:n levypaksuuteen asti), jotta levyt pysyvät paikoillaan. Parhaiten iskuja kestävä rakenne saadaan käyttämällä suoraan sisäkattoon kiinnitettäviä hattulistoja. PARAFON Slugger -akustiikkalevyn paloluokitus on A2, s1-d0 (EN 13501-1). Levyn ydin on palamatonta PAROC-kivivillaa, joka pitää muotonsa myös tulipalojen yhteydessä esiintyvissä erittäin korkeissa lämpötiloissa.

PARAFON ReflexImage

PARAFON Reflex

PARAFON Reflex on ääntä heijastava akustiikkalevy. Sitä voidaan käyttää  alakaton osana parantamaan äänen kuuluvuutta ja puheen ymmärrettävyyttä esimerkiksi luentosaleissa, luokkahuoneissa ja musiikinkuunteluhuoneissa. Pinta on verhoiltu valkoisella Classic-lasihuovalla, joten akustiikkalevy on helposti yhdisteltävissä ääntä vaimentavaan PARAFON Classic -alakattoon. PARAFON Reflexin paloluokitus on A1 (EN 13501-1). Levyn ydin on palamatonta PAROC-kivivillaa, joka pitää muotonsa myös tulipalojen yhteydessä esiintyvissä erittäin korkeissa lämpötiloissa.
 

PARAFON BassImage

PARAFON Bass

PARAFON Bass on täydentävä ääniabsorbentti, joka sijoitetaan näkyvän akustiikkakaton yläpuolelle absorption lisäämiseksi välikattotilassa. PARAFON Bass parantaa yhdessä äänieristystuotteiden PARAFON Decibel Mass ja PARAFON Decibel Light kanssa merkittävästi äänieristystä alakaton kautta. Yhdessä ääntä absorboivan akustiikkakaton kanssa PARAFON Bass parantaa matalien taajuuksien vaimennusta. PARAFON Bass valmistetaan palamattomasta kivivillasta. Sen etu- ja takasivulla on ohut lasikuituhuopa ja siinä on ohuet spraymaalatut reunat. Tuote ei näy asennuksen jälkeen, ja siinä voi olla epätasaisuuksia ja värivaihteluita.

PARAFON Decibel BarrierImage

PARAFON Decibel Barrier

PARAFON Decibel on sarja alakattoon asennettavia äänieristys- ja äänenvaimennustuotteita, jotka on suunniteltu ensisijaisesti huoneiden väliseen äänenvaimennukseen joustavissa toimistoissa, joissa väliseinät eivät ulotu kattopalkkeihin asti. PARAFON Decibel Barrier asennetaan pystysuoraan välikattotilaan väliseinien yläpuolelle, mikä vahvistaa tehokasta äänieristystä alakaton kautta. Voidaan käyttää yksin tai parina yhdessä ääntäeristävän PARAFON Decibel -alakaton tai ääntä absorboivan PARAFON-akustiikkakaton kanssa, kun äänenvaimennustarve alakaton kautta on pienempi. PARAFON Decibel Barrier valmistetaan palamattomasta kivivillasta ja sen etupuolella on alumiinipinta ja takasivulla lasikuitukangas. Tuote ei näy asennuksen jälkeen. 

PARAFON Decibel LightImage

PARAFON Decibel Light

PARAFON Decibel -sarjan alakattoon asennettavat äänieristys- ja äänenvaimennustuotteet on suunniteltu ensisijaisesti huoneiden väliseen äänenvaimennukseen rakennuksissa, joissa väliseinät eivät ulotu kattopalkkeihin saakka.
PARAFON Decibel Light -akustiikkalevyn ydin on palamatonta kivivillaa ja levyn taustapuolella on eristävä alumiinikalvo. Levy täyttää alakaton kautta toteutettavan äänieristyksen vähimmäisvaatimukset. PARAFON Decibel Lightin luomaa äänieristystä voi tarvittaessa vahvistaa huomattavasti, jos sen asentaa yhdessä PARAFON Decibel Barrierin kanssa pystysuunnassa kattotilaan tai ääntä vaimentavan PARAFON Bass -tuotteen kanssa alakaton päälle.
PARAFON Decibel -sarjan alakattoon asennettavat äänieristys- ja äänenvaimennustuotteet on suunniteltu ensisijaisesti huoneiden väliseen äänenvaimennukseen rakennuksissa, joissa väliseinät eivät ulotu kattopalkkeihin saakka.
PARAFON Decibel Light -akustiikkalevyn ydin on palamatonta kivivillaa ja levyn taustapuolella on eristävä alumiinikalvo. Levy täyttää alakaton kautta toteutettavan äänieristyksen vähimmäisvaatimukset. PARAFON Decibel Lightin luomaa äänieristystä voi tarvittaessa vahvistaa huomattavasti, jos sen asentaa yhdessä PARAFON Decibel Barrierin kanssa pystysuunnassa kattotilaan tai ääntä vaimentavan PARAFON Bass -tuotteen kanssa alakaton päälle.
 

PARAFON Decibel MassImage

PARAFON Decibel Mass

PARAFON Decibel -sarjan alakattoon asennettavat äänieristys- ja äänenvaimennustuotteet on suunniteltu ensisijaisesti huoneiden väliseen äänenvaimennukseen rakennuksissa, joissa väliseinät eivät ulotu kattopalkkeihin saakka.
PARAFON Decibel Mass on klassikko, jossa käytetään äänieristyskomponenttina kipsilevyä ja palamatonta kivivillaa äänen vaimentamiseksi. PARAFON Decibel Barrierin sijasta katon välitilassa voi käyttää PARAFON Decibel Mass -akustiikkalevyä yhdessä ääntä vaimentavan PARAFON Bass -tuotteen kanssa. PARAFON Bass asennetaan alakaton yläpuolelle, jolloin äänieristys alakaton kautta on enintään Dn,f,w 48 dB.
 

PARAFON Decibel MuteImage

PARAFON Decibel Mute

PARAFON Decibel -sarjan alakattoon asennettavat äänieristys- ja äänenvaimennustuotteet on suunniteltu ensisijaisesti huoneiden väliseen äänenvaimennukseen rakennuksissa, joissa väliseinät eivät ulotu kattopalkkeihin saakka. 
PARAFON Decibel Mute on akustiikkalevy, joka on kehitetty tarjoamaan ihanteellinen äänieristys ja äänenvaimennus. Sitä voidaan käyttää, kun haluttu huoneiden välinen äänieristys alakaton kautta on enintään D_n,f,w 54 dB. Akustiikkalevyn ydin on palamatonta kivivillaa ja levyssä on ääntä eristävä alumiinikalvo. Tuote on ruotsalaisen akustiikkalaboratorion testaama ja hyväksymä ja se on helppo asentaa. Tuotteessa on A-reuna ja se on saatavissa valkoisena, mustana sekä valitussa NCS-värissä.
 

PARAFON CorridoImage

PARAFON Corrido

PARAFON Corrido -järjestelmä koostuu kehystetyistä akustiikkalevyistä eli kaseteista, jotka voidaan avata helposti ja nopeasti laskemalla ne kädensijojen ja asennustarvikkeiden avulla haluttuun suuntaan. Järjestelmä soveltuu erittäin hyvin tiloihin, joissa tarvitaan helppoa pääsyä alakaton päällä oleviin laitteistoihin. PARAFON Corrido voidaan asentaa esimerkiksi seiniin, kaapelikanaviin, kiinteisiin kattoihin ja kannatinlistajärjestelmiin. PARAFON Corrido -levyn pinta on verhoiltu erittäin valkoisella Exclusive-lasikuituhuovalla ja kehys on valkoista metalliprofiilia viistetyin kulmin. PARAFON Corridon ydin on palamatonta PAROC-kivivillaa, joka pitää muotonsa myös tulipalojen yhteydessä esiintyvissä erittäin korkeissa lämpötiloissa.
 

ParacemImage

Paracem

PARACEM -akustiikkalevy kestää hyvin mekaanista rasitusta ja kosteutta, joten se soveltuu erinomaisesti esimerkiksi iskunkestävyyttä vaativiin tiloihin tai ulkokäyttöön. Levyn valmistusmateriaalina on käytetty hienoksihöylättyä kuusilastua sekä sementtiä. PARACEM Fine -levyn lastuleveys on 1,5 mm, mutta levyä on saatavana myös eri lastuleveyksillä (PARACEM Extrafine: lastuleveys 1,0 mm sekä PARACEM Standard: lastuleveys 3,0 mm).  PARACEM-akustiikkalevyjä löytyy eri värisinä sekä myös A2-s1, d0- paloluokiteltuna (PARACEM A2). Luonnonväristen, maalaamattomien levyjen värisävyssä ja pinnassa esiintyy vaihtelua sekä yksittäisessä levyssä että eri levyjen välillä. Katso absorptioluokat täältä sivuilta 16-19.

 


ARMSTRONGImage

ARMSTRONG

Armstrong-mineraalikuitulevyt ovat rei'itettyjä, kovia alakattolevyjä, joilla on elävä, strukturoitu pinta. Kierrätetyn materiaalin osuus tuotteesta on vähintään 40 %.