Ulkoseinien eristeiden asennustuotteet

Eristevillojen lisäksi saat Parocilta kaikki ulkoseinien eristeiden asennustuotteet saumateipeistä tiilisiteisiin. Asennustuotteiden avulla eristyslevyt ovat asennettavissa helposti ja varmasti. Tutustu myös Parocin eristevillojen asennusohjeisiin
PAROC XFF 002Image

PAROC XFF 002 (Pinnoitekiinnike )

PAROC XFF 002 on muovinen kiinnike, jolla voidaan kiinnittää erillinen pinnoite jäykän kivivillalevyn pinnalle. (Huom. kiinnike ei sovellu käytettäväksi pehmeiden levyeristeiden kanssa.)
Kiinnikkeen terävä kärki läpäisee helposti myös PAROC Cortex -tuotteiden kestävät ja lujat pinnat. Kiinnikettä voidaan käyttää myös PAROC Cortex -tuotteiden tuulelle alttiina olevien reuna-alueiden tuulensuojapinnoitteen pysyvyyden varmistamiseen tilanteissa, joissa saumojen teippausta ei päästä tekemään heti tuulensuojaeristeen asennustyön yhteydessä. Kiinnikkeellä voidaan myös kiinnittää erillisenä toimitettava PAROC XMW 068 Tyvek FireCurb tuulensuojapinnoite-kaistale.

Asennus: Kiinnike asennetaan painamalla kiinnike pinnoitteen läpi taustan jäykkään kivivillalevyyn.

 

PAROC XFM 004Image

PAROC XFM 004 (Välike/kiinnike)

PAROC ZEROfix -julkisivujärjestelmään kuuluva PAROC XFM 004, 180 mm toimii sekä välikkeenä että kiinnikkeenä (sis. Puuruuvin, Torx T25) 180 mm eristepaksuudelle. 

PAROC XFM 004 ei sovellu suojaverhousta vaativien kohteiden kiinnikkeeksi.


PAROC XFP 002Image

PAROC XFP 002 (Naulausvälike)

PAROC XFP 002 - muovisen naulausvälikkeen avulla estetään tuulensuojaeristeen litistyminen aluslautoja kiinnitettäessä. Naulausvälike on varustettu piikeillä, jotka lävistävät hyvin PAROC-tuulensuojaeristeen pinnoitteen.


PAROC XFS 002Image

PAROC XFS 002 (Julkisivuruuvi (puualustalle))

PAROC XFS 002 on itseporautuva kaksoiskierteinen julkisivuruuvi (Torx T40, uppokanta) puualustalle (mm. CLT ja LVL). Se on valmistettu karkaistusta hiiliteräksestä. Ruuvissa on lisäksi sinkkinikkeli (HP) -korroosionsuojapinnoite. Erilaisten kierreosien ansiosta puuosat lukittuvat tiukasti paikalleen ja esimerkiksi puun eläminen ei löysennä rakennetta.

PAROC ZEROfix -julkisivujärjestelmään kuuluvalla julkisivuruuvilla kiinnitetään eristekerroksen päälle asennettava ulkoverhouksen aluspuu/naulauslauta. Naulauslauta toimii valitun julkisivuverhoilun kiinnitysalustana. Julkisivuverhous asennetaan naulauslautaan julkisivutoimittajan ohjeiden mukaisesti. PAROC XFS 002 Julkisivuruuvi soveltuu erinomaisesti mm. CLT -rakenteelle, jonka ulkopuolelle asennetaan paksu PAROC Cortex One -tuulensuojaeriste.

Julkisivuruuvit ottavat vastaan tuulikuorman ja pystysuuntaisen kuorman. Ruuveja tarvitaan kaksi eri pituutta/rakenne, joista toinen asennetaan vaakasuoraan (tuulikuorma) ja toinen vinoon (pystykuorma).

Tarvittavien julkisivuruuvien lukumäärä, pituus ja sijainti on määritettävä kohteen sijainnin, tuulen nopeuden, rakennuksen korkeuden, rungon materiaalin ja verhousmateriaalin painon perusteella suunnittelijan toimesta. Tarvittava mitoituslaskenta voidaan tehdä PAROC ZEROfix -mitoitustyökalulla.
 

PAROC XFS 005Image

PAROC XFS 005 (CLT-ruuvi)

CLT-ruuvi PAROC XFS 005 soveltuu 180-220 mm eristeiden kiinnittämiseen CLT-levyyn / puuhun. Ruuvi soveltuu käytettäväksi PAROC XFW 003 Aluslevyn kanssa.

PAROC XFW 003Image

PAROC XFW 003 (Aluslevy)

Metallista PAROC XFW 003 -aluslevyä käytetään eristeiden kiinnittämiseen. Aluslevy on valmistettu galvanoidusta teräslevystä. Soveltuu myös käytettäväksi PAROC XFS 005 CLT-ruuvin kanssa.

PAROC XMW 065Image

PAROC XMW 065 (Tuulensuojakangas)

PAROC XMW 065 -tuulensuojakangas on valmistettu polypropeenista. Erinomaisesti tuulelta suojaavaa kangasta käytetään tuulensuojakerroksena tuulettuvissa ulkoseinissä.

PAROC XMW 068Image

PAROC XMW 068 (Tyvek FireCurb Tuulensuojapinnoite)

PAROC XMW 068 on erittäin kestävä, tuuli-ja ilmatiivis ja hyvin vesihöyryä läpäisevä tuulensuojapinnoite.

Pinnoitteella suojataan huokoista lämmöneristekerrosta sateelta ja tuulen aiheuttamilta konvektiovirtauksilta. 
PAROC XMW 068 -pinnoite asennetaan jäykän kivivillalevyn päälle PAROC XFF 002 -pinnoitekiinnikkeillä painamalla kiinnikkeet pinnoitteen läpi villan sisään.

Kokonaisille seinärakenteille suosittelemme PAROC Cortex -tuulensuojaeristeitä, joissa tuulensuojapinnoite on valmiiksi kiinnitettynä lämmöneristeeseen.

 

PAROC XST 021Image

PAROC XST 021 (Saumausteippi)

PAROC XST 021 -saumausteippiä käytetään tuulensuojaeristeiden ulkokulmien tiivistämiseen, jonka käyttö nopeuttaa ja helpottaa tiivistämiseen käytettävää asennustyötä. Saumausteipin leveys on 350 mm ja siinä on 2 erillistä pitkittäissuuntaista teippipintaa reunoissa. Tuulensuojaeristeiden saumojen teippaus tulee tehdä samanaikaisesti tuulensuojaeristeen asennuksen yhteydessä puhtaalle tuulensuojapinnalle kuivissa olosuhteissa. Saumaamattomia eristeitä ei saa jättää tuulelle alttiiksi pitkäksi aikaa. Teipin varastointilämpötila on +5 - +25 ˚C. Varastointi sisätiloissa. Teippaamista ei tule tehdä pakkasella. 


PAROC XST 022Image

PAROC XST 022 (Saumausteippi)

PAROC XST 022 on hyvin tarttuva saumausteippi, jota käytetään tuulensuojaeristeiden saumojen tiivistämiseen. Tarjolla 60 ja 100 mm leveänä.

Tuulensuojaeristeiden saumojen teippaus tulee tehdä samanaikaisesti tuulensuojaeristeen asennuksen yhteydessä puhtaalle tuulensuojapinnalle kuivissa olosuhteissa. Saumaamattomia eristeitä ei saa jättää tuulelle alttiiksi pitkäksi aikaa. PAROC XST 022 -saumausteipin varastointilämpötila on +5 - +25 ˚C. Varastointi sisätiloissa. Asennuslämpötila -10 - +40 ˚C.

PAROC XTI 001Image

PAROC XTI 001 (Kulmatyökalu)

PAROC XTI 001 on Kulmatyökalu, joka helpottaa Julkisivuruuvi PAROC XFS 002 asentamista joko 30° tai 45° kulmaan.