Palosuojalevyt

Palosuojalevyt estävät tehokkaasti palon leviämisen pidemmälle. Valikoimastamme löydät korkeat palonkestovaatimukset täyttävät palosuojalevyt eri tarkoituksiin. Parocin palosuojalevyt on helppo asentaa ja levyjä on helppo käsitellä. Tutustu myös Parocin asennusohjeisiin, jotka löytyvät Palosuojaoppaista.
PAROC FireSAFE RF30Image

PAROC FireSAFE RF30 (Suojaverhouslevy)

PAROC FireSAFE RF30 -kivivillalevy soveltuu palavien eristemateriaalien suojaukseen rapatuissa julkisivuissa. Tuotteella on K230-suojaverhousluokka. PAROC FireSAFE RF30 -levyt asennetaan tiiviiseen puskusaumaan ja kiinnitetään suojattavan eristeen läpi kantavaan rakenteeseen ruuveilla ja aluslevyillä (8 kpl/levy). Levy toimii rappausalustana ohutrappauksessa.

 

Tästä linkistä löydät mm.:
- Kivivillan käsittely- ja asennusohjeen 
- CAD-kuvat


PAROC FireSAFE RO30Image

PAROC FireSAFE RO30 (Suojaverhouslevy)

PAROC FireSAFE RO 30 -kivivillalevy soveltuu palavien eristemateriaalien suojaverhoukseen loivilla katoilla. Sisäpuolisessa paloaltistuksessa K230-luokan 30mm paksuinen suojaverhous asennetaan höyrynsulun alle. Vesieristeen alustaksi (laakerikerros) suosittelemme 50mm vahvuista levyä. PAROC FireSAFE RO30 -kivivillalevyt asennetaan tiiviiseen puskusaumaan. Levy on pinnoitettu lasikuituhuovalla. 

 

Tästä linkistä löydät mm.:
- Kivivillan käsittely- ja asennusohjeen
- CAD-kuvat


PAROC FireSAFE VF10Image

PAROC FireSAFE VF10 (Suojaverhouslevy)

PAROC FireSAFE VF10 -kivivillalevy soveltuu palavien eristemateriaalien suojaverhoukseen tuuletetuissa julkisivuissa. Tuotteella on K210-suojaverhousluokka. Levyt asennetaan tiiviiseen puskusaumaan ja kiinnitetään suojattavan eristeen läpi kantavaan rakenteeseen ruuveilla ja aluslevyillä (8 kpl/levy). PAROC FireSAFE VF10 -kivivillalevy on pinnoitettu lasikuituhuovalla. 

 

Tästä linkistä löydät mm.:
- Kivivillan käsittely- ja asennusohjeen 
- CAD-kuvat

 


PAROC FireSAFE VF30Image

PAROC FireSAFE VF30 (Suojaverhouslevy)

PAROC FireSAFE VF30 -kivivillalevy soveltuu palavien eristemateriaalien suojaverhoukseen tuuletetuissa julkisivuissa. Tuotteella on K230-suojaverhousluokka. Levyt asennetaan tiiviiseen puskusaumaan ja kiinnitetään suojattavan eristeen läpi kantavaan rakenteeseen ruuveilla ja aluslevyillä (8 kpl/levy). PAROC FireSAFE VF30 -levy on pinnoitettu lasikuituhuovalla. 

 

Tästä linkistä löydät mm.:
- Kivivillan käsittely- ja asennusohjeen 
- CAD-kuvat

 

PAROC FireSAFE PR30Image

PAROC FireSAFE PR30 (Palosuojaeriste)

PAROC FireSAFE PR30 on ympäripontattu palokatkolevy, jonka käyttökohteita ovat puurunkoisten rakennusten palo-osastoinnit. Tuotteella on helppo ratkaista erilaisten yläpohjaonteloiden palo-osastointi EI 30 -luokkaan saakka (myös REI 30 mahdollinen). PAROC FireSAFE PR30 voidaan tehdä EI 30 -palokatkot esim. kattokannattajissa, joissa rungon etenemä on korkeintaan 2400 mm ja maksimi aukon korkeus 4000 mm.

PAROC FireSAFE PR30 -tuotteella voidaan tehdä myös räystään palokatkot oheisen Eurofins-lausunnon (pdf) mukaisesti.

Tästä linkistä löydät mm.:
- Kivivillan käsittely- ja asennusohjeen 
- CAD-kuvat

 

PAROC FPL 80Image

PAROC FPL 80 (Palosuojalamelli)

PAROC FPL 80 -kivivillalamellia käytetään palavien eristemateriaalien suojauksessa julkisivussa olevien aukkojen ja läpivientien reunoilla sekä palokatkoina julkisivuilla ja loivilla katoilla. Testien mukaan 200mm levyinen lamelli suojaa  paloherkkiä eristeitä aukkojen kohdalla vähintään 60 minuuttia, kun eristeet on suojattu sivuiltaan myös sisä- ja ulkopuolista paloa vastaan. Loivilla katoilla läpivientien ja aukkojen reunoilla saavutetaan 400mm levyisellä vyöhykkeellä 120 minuutin suojaus. Katso kiinnitysohjeistus Paroc Rakennevalitsimesta. PAROC FPL 80 -lamelli kiinnitetään aukon reunoille kantavaan betoniseinään esim. liimalaastilla.

Lamellin pinta toimii myös rappausalustana ohutrappauksessa. Käytettäessä tuotetta loivien kattojen palokatkona, tulee lamellit asentaa tiiviisti toisiaan vasten. Lamellien päälle suosittelemme asennettavaksi PAROC FireSAFE RO30 -levykerroksen.

Tästä linkistä löydät mm.:

- Kivivillan käsittely- ja asennusohjeen 
- CAD-kuvat

 

PAROC FPB 10Image

PAROC FPB 10 (Palosuojaeriste)

PAROC FPB 10 -palosuojalevy on palamaton ohut kivivillaeriste tulisijojen sisä- ja ulkokuoren väliin eristeeksi tai kun tarvitaan ohutta palamatonta kivivillalevyä. Ohuiden kivivillaeristeiden palosuojausominaisuudet vaihtelevat materiaalin tiheyden ja käytetyn eristeen paksuuden mukaan. Yleisesti voidaan sanoa, että kun materiaali on tiheää, palonkestävyysaika on pitkä. PAROC FPB 10 -palosuojalevyn tiheys on ~100 kg/m3. Kuhunkin käyttötarkoitukseen valitaan oikea tuote järjestelmätoimittajan hyväksynnän mukaan. PAROC FPB 10 -palosuojalevyä on helppo käsitellä, ja se on kätevä asentaa erilaisiin tulisijoihin.

Tästä linkistä löydät mm.:
- Kivivillan käsittely- ja asennusohjeen 
- CAD-kuvat

 

PAROC FPS 14Image

PAROC FPS 14 (Palosuojaeriste)

PAROC FPS 14 -palosuojalevy on jäykkä, palamaton korkeat palonkestovaatimukset täyttävä kivivillaeriste, jota käytetään tulisijojen, savuhormien ja palo-ovien eristyksiin. Kivivillaeristeiden palosuojausominaisuudet vaihtelevat materiaalin tiheyden ja käytetyn eristeen paksuuden mukaan. Yleisesti voidaan sanoa, että kun materiaali on tiheää, palonkestävyysaika on pitkä. PAROC FPS 14 -palosuojalevyn tiheys on ~140 kg/m3. Kuhunkin käyttötarkoitukseen valitaan oikea tuote järjestelmätoimittajan hyväksynnän mukaan. Levyä on helppo käsitellä ja se on kätevä asentaa.

Tästä linkistä löydät mm.:
- Kivivillan käsittely- ja asennusohjeen 
- CAD-kuvat

 

PAROC FPS 17Image

PAROC FPS 17 (Palosuojaeriste)

PAROC FPS 17 -palosuojalevy on palamaton kivivillaeriste, jota käytetään mm. teräksen, betonin ja puun palosuojauksessa. Kivivillaeristeiden palosuojausominaisuudet vaihtelevat materiaalin tiheyden ja käytetyn eristeen paksuuden mukaan. Yleisesti voidaan sanoa, että kun materiaali on tiheää, palonkestävyysaika on pitkä. PAROC FPS 17 -palosuojalevyn tiheys on ~170 kg/m³. Kuhunkin käyttötarkoitukseen valitaan oikea tuote järjestelmätoimittajan hyväksynnän mukaan. PAROC FPS 17 -palosuojalevy on ETA-hyväksytty teräsrakenteiden palosuojausmateriaali. Levyä on helppo käsitellä, ja se on kätevä asentaa.

50 mm tuotteella on suojaverhousluokka K230 ja 60 mm tuotteella - K260. Katso kiinnitysohjeistus Paroc Rakennevalitsimesta.

Tästä linkistä löydät mm.:
- Kivivillan käsittely- ja asennusohjeen (palosuojaeristeiden pintakäsittelyohje)
- Palosuojaoppaat (teräs- betoni- ja puurakenteille sekä palavien materiaalien suojaverhoukselle)
- CAD-kuvat

 


PAROC FPS 17tImage

PAROC FPS 17t (Palosuojaeriste)

PAROC FPS 17t -palosuojalevy on palamaton kivivillaeriste, jota käytetään mm. teräksen, betonin ja puun palosuojauksessa. Kivivillaeristeiden palosuojausominaisuudet vaihtelevat materiaalin tiheyden ja käytetyn eristeen paksuuden mukaan. Yleisesti voidaan sanoa, että kun materiaali on tiheää, palonkestävyysaika on pitkä. PAROC FPS 17t -palosuojalevyn tiheys on ~170 kg/m³. Kuhunkin käyttötarkoitukseen valitaan oikea tuote järjestelmätoimittajan hyväksynnän mukaan. PAROC FPS 17t -palosuojalevy on ETA-hyväksytty teräsrakenteiden palosuojausmateriaali. Levyä on helppo käsitellä, ja se on kätevä asentaa. Levyssä on vaalea lasikuituhuopapinnoite. Pinnoite ei vaikuta levyn palosuojausominaisuuksiin.

50 mm tuotteella on K230-suojaverhousluokka ja 60 mm tuotteella - K260. Katso kiinnitysohjeistus Paroc Rakennevalitsimesta.

Tästä linkistä löydät mm.:
- Kivivillan käsittely- ja asennusohjeen (palosuojaeristeiden pintakäsittelyohje)
- Palosuojaoppaat (teräs- betoni- ja puurakenteille sekä palavien materiaalien suojaverhoukselle)
- CAD-kuvat

 


PAROC FPY 1Image

PAROC FPY 1

PAROC FPY 1 on palamaton kivivillakaista, jota käytetään ovien, ikkunoiden ja muiden rakennusosien paloturvalliseen tiivistämiseen. Pehmeää ja kimmoisaa kaistaa on helppo käsitellä ja asentaa.